Gogić: Izgradnja kvalitetnih puteva kroz Tomaševo i okolna sela prioriteti su i u narednom periodu (video)

Izgradnja kvalitetne putne mreže i rješavanje ostalih infrastrukturnih problema u Tomaševu i okolnim selima, prioritet su Savjeta MZ i u narednom periodu, kaže Veselin Gogić, predsjednik MZ Tomaševo.

Gostujući u emisiji “O mjesnim zajednicama”, Radija Bijelo Polje, Gogić  ističe da na tom području nema puta a da mu nije neophodna rekonstrukcija. Dodaje, da bez “asfalta” nema života, pa je i ono malo stanovnika što je ostalo u planinskim selima, prinuđeno da napusti svoja ognjišta.

“Nigdje na području bjelopoljske opštine putna infrastruktura nije u lošijem stanju nego što je to na području Tomaševa. Lokalna samouprava pomaže koliko je kadra, ali se uglavnom ulaže u izgradnju nasipa, što je često kratkog daha, jer sa prvim kišama nasipi na putevima budu oštećeni ili nestanu. Ove godine nijesmo ništa uradili, ali smo dobili obećanje od nadležnih da će se u taj posao krenuti brzo, te se nadamo da će lijepo vrijeme potrajati, kako  bi se i to privelo kraju. Međutim, što se tiče asfaltnih puteva, od 2010. godine ni metar puta nije asfaltiran. Razumijem da je teška ekonomska situacija i da nedostaje novca, ali bi ipak trebalo imati više razumijevanja za naše potrebe. Iz Vraneške doline je godinama  drvna građa izvožena, a da mi nijesmo imali nikakve koristi od toga. Ostali su nam samo loši putevi”, naglašava Gogić.

Zbog toga im je, dodaje, putna infrastruktura uvijek na listi prioriteta, kao što je i izgradnja trotoara  kroz mjesni centar. “Djeca iz škole izlaze pravo na ulicu, te smo zbog njihove bezbjednosti odlučili da izgradimo pješačku stazu. Imamo gotov projekat, njegova revizija je urađena, a za to nam je, prema našim procjenama, potrebno nešto više od 100 hiljada eura. Očekujemo da će lokalna uprava imati sluha za naše potrebe i da će nam pomoći da odradimo taj posao”, kazao je Gogić.

Repriza emisije “O mjesnim zajednicima” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska relaizacija: Milan Knežević

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE