U rekonstrukciju OŠ „Aleksa Bećo Đilas“ biće uloženo 300 hiljada eura

Radovi na rekonstrukciji OŠ „Aleksa Bećo Đilas“ u Ravnoj Rijeci teku planiranom dinamikom, a za tu namjenu biće utrošeno 300 000 eura, koje je obezbijedila Ambasada Amerike u Podgorici, saopštio je direktor te vaspitno-obrazovne ustanove, Nebojša Korać.

U izjavi za Radio Bijelo Polje Korać je istakao da se radi o značajnom projektu, koji obuhvata cjelokupnu rekonstrukciju školske zgrade.

„Projektom je predviđena zamjena krovnog pokrivača, kompletne elektroinstalacije, zamjena spoljašnje i unutrašnje stolarije, postavljanje spoljašnje izolacije i fasade, oblaganje unutrašnjih zidova. Takođe, planirana je rekonstrukcija višenamjensk prostorije, odnosno sale, kao i uvođenje centralnog grijanja“, kazao je Korać.

Direktor OŠ „Aleksa Bećo Đilas“ kazao je da su sa radovima počeli u septembru, te da se nada da će naredno polugodište đaci dočekati u novim školskim prostorijama.

„Radovi su planirani mnogo ranije, ali zbog epidemiološke situacije više puta smo ih odlagali. Međutim, početkom septembra se konačno ušlo u priču i sada su radovi već poodmakli, rade tri tima, dosta toga je već urađeno, pa se nadamo da ćemo, ukoliko se nastavi ovom dinamikom, već drugo pologudište dočekati  u novim prostorijama. Za to zahvalnost dugujemo Ambasadi Amerike, ali i službenicima Ministarstva prosvjete koji su posredovali između mene i američke ambasade i pomogli da ovaj projekat uđe u razamtranje, a onda i u realizaciju“, rekao je direktor Korać.

On je istakao i da se zbog aktuelnih radova nastava sprovodi u područnoj ustanovi – Slijepač most.

„Da bi se radilo sve to u Ravnoj Rijeci, morali smo izvršiti rekonstrukciju područne ustanove – Slijepač most, gdje smo trenutno smještani. Imamo svega tri prostorije na raspolaganju, ali smo ih uz pomoć prijatelja rekonstruisali i pripremili za prihvat oko 160 djece. Radimo u četiri smjene, od 6 do 19 časova, sve smo uspjeli da kvalitetno organizujemo, čuvajući zdravlje učenika i uposlenih. Jedini problem nam predstavlja prevoz učenika, iako imamo kombi, jer nije velikog kapaciteta, međutim, uspijevamo da se izborimo i sa tim“, naglasio je Korać.

Napomenuo je i da su uz podršku Ministarstva prosvjete uspjeli da rekonstruišu područnu jedinicu u Jabučnom.

„Uloženo je 14 000 eura i uspjeli smo da oživimo školu. Rekonstruisane su tri prostorije, promijenjen krov u potpunosti, tako da je to sada jedan moderan objekat“, naglasio je Korać.

Poručio je i da se svi ovi radovi izvode kako bi zadržali  omladinu na selu.

„Jer škola bez djece ne može, a ni selo bez škole“, poručio je Korać.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: OŠ „Aleksa Bećo Đilas“

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE