Omerović: Izgradnja otkupnog centra jedan je od naših prioriteta (video)

Zahvaljujući svesrdnoj pomoći lokalne samuprave uspijevamo da riješimo većinu infrastrukturnih problema i poboljšamo kvalitet života stanovnika Potkrajaca i naselja koja gravitiraju tom području, kaže Dževad Omerović, predsjednik Savjeta MZ.

Gostujući u emisiji “O mjesnim zajednicama” Radija Bijelo Polje Omerović ističe da su zadovoljni onim što je tokom ove godine urađeno na tom području, uprkos krizi izazvanoj epidemijom korona virusa, ali, dodaje, uvijek  može i više i bolje.

“Zadovoljni smo stanjem putne infrastrukture, a naročito asfaltiranjem i izgradnjom nasipa u mjesnoj zajednici. Proteklih mjeseci asfaltirano je pola kilometra jedna ulice, i, nastavljeno, prije desetak godina započeto asfaltiranje krajnje ulice prema romskom naselju, u dužini 130 metara. Takođe, sanirana su sva oštećenja na većini ulica u Potkrajcima i postavljena javna rasvjeta”, naglašava Omerović.

Iako su ranije bili česti prekidi u napajanju električnom energijom, Omerović kaže da je taj problem riješen izgradnjom trafostanice u Gubavču, te da se žitelji Potkrajaca mogu pohvaliti kvalitetnim snabdijevanjem električnom energijom.

Što se tiče planova za naredni period kaže da im je prioritet izgradnja otkupne stanice, s obziorm da se stanovništvo tog kraja uglavnom bavi poljoprivredom, a nadaju se da će uspjeti i da izgrade objekat za potrebe mjesne zajednice u kome bi bila smještena i ambulanta, vrtić i klub penzionera.

Repriza emisije “O mjesnim zajednicima” biće emitovana u večeras, od 20:15 na talasima Radija Bijelo Polje

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka teksta: Tanja Dangubić

Foto i  video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i  audio obrada: Sanida Kajević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE