Zoran Čale Basekić ostaće upamćen kao legenda bjelopoljskog fudbala

Tužna vijest o smrti legende bjelopoljskog fudbalskog kluba Jedinstvo, Zorana Čala Basekića, sve nas je iznenadila i duboko potresla, a njegovim odlaskom Bijelo Polje je izgubilo još jednog dobrog čovjeka i velikog prijatelja, kazao je predsjednik FK Jedinstvo, Nermin Bećirović.

Iako je tokom karijere ostvario brojne pobjede, Basekić nije uspio da pobijedi u onoj najvažnijoj borbi – borbi za život.

Preminuo je juče u 69. godini života, izgubivši bitku sa opakim virusom korona.

“Bio je nekoliko dana u bolnici i svi smo vjerovali da će dobiti i ovu bitku. Bio je jedan od omiljenih Bjelopoljaca, veliki drug i prijatelj, legenda ne samo našeg kluba, već i crnogorskog fudbala”, kazao je Bećirović, odajući posljednju poštu Zoranu Čalu Basekiću.

Podsjetio je da je bio dugogodišnji igrač fudbalskog kluba Jedinstvo i to veoma uspješan.

“Svojim igrama plijenio je pažnju svih koji su imali priliku da uživaju u fudbalskoj predstavi koju je dugo godina prIkazivao sa saigračima”, dodao je predsjednik FK Jedinstvo, Nermin Bećirović.

Nakon igračke karijere, posvetio se trenerskom poslu.

“Vodio je sve selekcije, od najmlađih pa do seniora, prenoseći svoje znanje novim generacijama”, kazao je Bećirović, dodajući da je Basekić jedno vrijeme vodio i ekipe Gusinja i Polimlja.

Istakao je da će ga pamtiti kao vedrog čovjeka, uvijek nasmijanog.

 “Treba da postanemo svjesni toga da naši najveći resursi nijesu priroda i okruženje, već ljudi, koji čine dušu jednog grada. A odlaskom onih najvećih, uglednih, kao što je bio Čale, polako naš grad gubi tu dušu i onaj čaršijski duh, po kojem je bio prepoznatljiv”, zaključio je Bećirović.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: FK Jedinstvo

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE