Opstanak u eliti cilj i za ovu sezonu (video)

Iako su na startu nove sezone pretrpjele dva poraza, pred bjelopoljskim odbojkašicama je jasan cilj i za ovu godnu, a to je opstanak u Prvoj crnogorskoj ligi, poručio je trener ŽOK Jedinstvo, Mladen Miladinović.

Težak raspored, mečevi protiv izrazitih favorita, ali i neuigranost ekipe, obilježeli su početak šampionata, ali trener Miladinović očekuje da će u nastavku takmičenja uspjeti da se uigraju i ostavre bolji učinak.

Gostujući u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, on se osvrnuo na jučerašnju utakmicu, u kojoj su izgubili od hercegnovskog Albatrosa.

„Riječ je o ozbiljnoj ekipi, koja planira plasman u gornjem dijelu tabele, tako da je svakako ona bila favorit.  Izgubili smo 3:2, ali je to bila jedna zanimljiva utakmica, jako borbena, gubili smo 2:0 , vratili se na 2:2. Međutim, taj-brek odlučio je pobjednika, a i taj peti set u odbojci je uvijek kocka. Loše smo ga otvorili, nijesmo do kraja uspjeli da nadokndimo razliku i ekipa Albatrosa je slavila 3:2. Ipak, je sam ponosan na djevojke, pokazale su karakte, uspjele da se 2:0 vrate u meč, izjednače, a na kraju nam je  falilo malo te sportske sreće i iskustva“, kazao je trener bjelopoljskih odbojkašica.

On je dodao i da ostaje žal što se i ova utakmica igrala pred praznim tribinama.

„Dva i po sata odlilčne igre, koja bi možda imala i drugačiji kraj da smo imali podršku naše publike, koja je nekada bila i naš igrač više u tim odlučujućim momentima“, rekao je Miladinović.

Napomenuo je i da su se Mileva Magdelinić, Milica Šćepanović i Ajla Karalić  posebno istakle u meču protiv Albatrosa, te da upravo od njih očekuje da budu nosioci igre u nastavku sezone.

„To su nam tri najiskusnije igračice, ali nažalost Ajla Karlić nije stalno sa nama, zbog obaveza na studijama u Podgorici. Pored njih su sve mlađe odbojkašice, većinom iz kadatske ekipe, ali očekujem da će sve to izgledati bolje kada se uigramo. Fali nam utakmica, jer tokom pripremnog perioda nijesmo imali nijednu kontrolnu, tako da se to vidi u ovoj fazi prevenstva“, kazao je trener ženskog odbojkaškog kluba Jedinstvo.

Predstoje im, kako je Miladinović najavio, još dvije jako teške utakmice protiv ekipa Galeba i Morače.

„Možemo samo da obećamo borbu, veliko zalaganje, to da ćemo sigurno dati maksimum, pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno. Moramo biti svjesni i realni, jer u ovom trenutku su u blagoj prednosti što se tiče igračkog kvaliteta, ali naravno da se nećemo predati“, poručio je on.

U drugom dijelu prvenstva očekuju bolje rezultate, a cilj je jasan – opstanak u elitnom rangu takmičenja.

„Mi smo se bazirali na taj drugi dio prvenstva, u kojem nas očekuju mečevi sa ekipama koje su negdje u našem rangu, tu možemo da se nadamo pobjedama i neki većim rezultatima. Ipak, glavni cilj nam je opstanak u ligi. Naravno, trudićemo se da ostvarimo što bolji rezultat, ali nam je najvažnije da se i naredne godine igra Prva liga u Bijelom Polju“, istakao je Miladinović.

Mladi igrački kadar ono je što, prema riječima Miladinovića, karakteriše gotovo svaku ekipu Prve lige.

„I to je možda razlog što je kvalitet lige na malo nižem niovu. Naravno, mislim da će za par godina, kada ove mlade generacije stasaju, kvalitet biti na mnogo višem nivou. Takođe, i u našim redovima ima jako talentovanih odbojkašica i vjerujemo da će budućnost bjelopoljske odbojke one učinti svetlijom“, zaključio je Miladinović.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE