Počela obuka za Rome u okviru projekta ,,Kulturna integracija Roma/kinja u opštini Bijelo Polje"

Višednevna obuka ,,Odnosi sa javnošću, vještine prezentacije i poslovna komunikacija" počela je u okviru projekta ,,Kulturna integracija Roma/kinja u opštini Bijelo Polje", saopšteno je na današnjoj  konferenciji za medije.

Rukovodilac projekta, Goran Joksimović, u ime donatorske organizacije ,,Help“, učesnicima je poželio uspješan i kreativan rad tokom desetodnevne obuke, koju će voditi Kemal Musić.

,,Na obuci će učestvovati predstavnici romskih nevladinih organizacija ,,Romski pokret“ i ,,Romi sa sjevera“, kao i partnerske organizacije ,,Klub kulture“, ali i članovi projektnog tima. Prisutni će steći i savladati vještine modela i tehnika odnosa sa javnošću i javnog nastupa. Nadamo se da će ova obuka dati doprinos osnaživanju Romske zajednice u cilju njihove integracije u društvu“, naveo je Joksimović.

Predavač na obuci, Kemal Musić, kazao je da će trening biti usmjeren na edukaciju o ponašanju sa predstavnicima medija, organizaciji konferencija i nekih važnih događaja.

,,Potrudićemo se da im na najbolji mogući način predstavimo sve te vještine, koje će im itekako biti korisne u budućnosti“, istakao je Musić, i dodao da će obuka trajati do petog novembra.

Projekat ,,Kulturna integracija Roma/kinja u opštini Bijelo Polje" je podržan u okviru šeme malih grantova pod nazivom ,,Nevladine organizacije u akciji promocije i zaštite ljudskih prava Roma i Egipćana u Crnoj Gori” koji finansira Evropska unija, a implementira Help i partnerska organizacija NVO Romska organizacija mladih ,,Koračajte sa nama- Phiren Amenca”.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE