Vujović: Stihovi posvećeni vrlinama koje zaboravljamo

Predstavljanje prve knjige poezije “… Dođavola” Zorana Vujovića večeras je u Centru za kulturu sam autor započeo stihovima Rista Ratkovića “Ponoć mene” .

Istakavši da je ponosan što je upriličio predstavljanje svoje knjige poezije u gradu Rista Ratkovića i Avda Međedovića, gradu koji je primjer suživota i različitosti u kulturno umjetničkom smislu, Vujović je kazao da je knjiga posvećena njegovom ocu.

“Pojmu oca u bilo kom smislu, kao preteča svega što nam se događa. Knjiga je posvećena porodici, vraćanju vrijednostima i vrlinama na koje smo zaboravili usput živjeći. Sve više se primičući smrti mi uporno pokazujemo da su nam važnije pare, fukarluk. To nam je mnogo bitije od onoga što je živjeti sad, ovoga trenutka, ne sjutra jer ono se možda neće dogoditi” kazao je Vujović.

Za sebe kaže da je glumac koji je našao prostora da kaže ono što osjeća na sasvim drugačiji način.

Uz spoj književnosti, muzike i teatra autor je kazivao svoje stihove. Interpetirani na poseban način uz muzičku pratnju Tanje Ševaljević Bogdanović – violina, Ane Vujošević - klavir i  Petra Dobričanina – gitara, nizali su se stihovi  posvećeni vrlinama koje zaboravljamo.

On je istakao da je knjiga  nastala u periodu kada nam je maksimalno sužen prostor za djelovanje, jer kako je istakao ” čovjek koji ne putuje, ne sluša muziku, ne gleda filmove, ne čita, ne pleše -taj čovjek je pristao na sporo umiranje”

“Knjiga se zove “…  Dođavola “, to je anti pojam. Ako će sve u životu da ide onako kako ide ovog trnutka, kao ovih dana, onda nek’ ide dođavola i život i sve” kazao je Vujović.

Izdavač knjige pjesama  ,,...Dođavola'' je OKF Mijo Popović.

 

Autorka I foto Vanja Šabanović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE