Četvoro sugrađana na respiratoru, 31 lice hospitalizovano

U bjelopoljskoj bolnici hospitalizovano je 31 lice, od kojih je 28 pozitivno na koronavirus, dok se za 3 lica čekaju rezultati PCR testova, saopšteno je nakon sjednice Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Ono što zabrinjava, kako su kazali, jeste  podatak da je četvoro sugrađana u teškom stanju i da se nalaze na respiratorima, dok je trenutno je u Bijelom Polju registrovano prisustvo koronavirusa kod 314 sugrađana.

Predstavnici Štaba za inspekcijsku kontrolu na današnoj sjednici su upoznali članove Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje da su u prvoj polovini oktobra izvršili 362 inspekcijska nadzora, od čega Uprava za inspekcijske poslove 240 i Sekretarijat za inspekcijske poslove 122.

“Inspekcijskim nadzorom od strane Inspekcije rada i zaštite na radu utvrđene su dvije nepravilnosti zbog neposjedovanja lične zaštitne opreme zaposlenog lica i izdata dva prekršajna naloga preduzetnicima u ukupnom novčanom iznosu od 700 eura, dok je jedna prekršajna prijava podnijeta od strane Sekretarijata za inspekcijske poslove Opštine Bijelo Polje”, navodi se u saopštenju Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Na zajedničkom sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje u užem sastavu i Štaba za inspekcijsku kontrolu je konstatovano da se mjere NKT-a poštuju, ali da postoje neodgovorni pojedinci koji svojim nesavjesnim postupcima ugrožavaju zdravlje građana, posebno oni koji organizuju proslave, veselja i druga javna okupljanja. 

“Opštinski tim za zaštitu i spašavanje poziva sve sugrađane da prijave sve one koji krše mjere NKT-a pozivom na broj dežurne službe Uprave policije 112 ili na broj Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje 069/11 33 55”, zaključuje se u saopštenju objavljenom na opštinskom sajtu.

 

 

Izvor i foto: bijelopolje.co.me

Tekst objavila: Sanja Dulović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE