Povodom Dana opštinskog Crvenog krsta uručena pomoć najugroženijima

Povodom 24. oktobra, Dana Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje i 108. rođendana, danas je počela distribucija paketa humanitarne pomoći za osamdeset sugrađana koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.

"Pandemija koronavirusa spriječila nas je da ovaj, za nas značajan datum, proslavimo onako kako smo to godinama činili. Danas smo otpočeli distribuciju osamdeset humanitarnih paketa za socijalno ugrožene sugrađane, korisnike programa "Pomoć u kući" i starije osobe na seoskom području. Narednih dana  planirali smo akciju dobrovoljnog davalaštva krvi, a u saradnji sa partnerima realizovaćemo već dogovorene aktivnosti na poboljšanju uslova života licima u stanju socijalne potrebe “, kazao je  Mašan Živković, koordinator opštinskog Crvenog krsta.

Živković je dodao da opštinski Crveni krst uz pomoć lokalne samouprave, partnera i Crvenog krsta Crne Gore, svakodnevno brojnim aktivnostima čini sve kako bi se ublažile i sanirale posljedice koronavirusa.

“I ovu priliku koristimo da pozovemo sugrađane da poštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela, Opštinskog tima za zaštitu ispašavanje kako bi svi dali doprinos da se što lakše prevaziđe trenutna epidemiološka situacija”, poručio je Živković.

 

 

Saopštenje  i foto: Opštinski Crveni krst

Tekst uredila: Tanja Dangubić

Tekst objavila: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE