Završena XV sjednica, Dizdarević podnio ostavku na mjesto predsjednika SO Bijelo Polje

 

Predsjednik SO Bijelo Polje, Abaz Dizdarević, podnio je danas ostavku na to mjesto, zbog, kako je kazao, konflikta interesa, s obzirom na njegovo novo angažovanje kao poslanika u nacionalnom parlamentu.

On je uputio riječi zahvalnosti svim kolegama u lokalnom parlamentu.

“Ponosan sam na svoj grad, ljude i uvjeren da ćemo i u budućnosti raditi na stvaranju boljih uslova za život svih građana Bijelog Polja”, poručio je Dizdarević.

Predsjednik Opštine, Petar Smolović, čestitao je Dizdareviću na novoj funkciji, kao i Vesni Pavićević, koja je takođe nova poslanica crnogorskog parlamenta.

“Zahvaljujem se gospodinu Dizdareviću na izuzetnom radu, na tome što je dostojanstveno i stručno vodio parlament i tako dao doprinos demokratskom napretku”, istakao je predsjednik Smolović.

Inače, u nastavku XV sjednice lokalnog parlamenta odbornici su većinom glasova usvojili prijedloge odluka  o izgradnji lokalnih objekata od javnog interesa, utvrđivanju Javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti radi izgradnje vodovoda “Bistrica” sa izvorišta  Banjice, izgradnji  glavnog cijevovoda od izvorišta Bistrice do nove hlorne stanice  i  vodovoda na Medanovićima .

Izglasan je i Predlog Odluke o imenovanju Upravnog odbora Javne ustanove Centar za podršku djeci i porodici, čime je Mehmed Salemović izabran za predjsednika, a Nena Radonjić i Haris Mekić za članove. Podržan je  Predlog Odluke o imenovanju predsjednika Upravnog odbora Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju Bijelo Polje, a na tu funkciju izabran je predrag Tošić, dok je usvajanjem Predlog Odluke o imenovanju člana Odbora direktora DOO Vodovod "Bistrica" Bijelo Polje” podršku dobio Milan Pešić.

Na današnjem zasijedanju SO Bijelo Polje usvojene su i naknadno uvrštene tačke u dnevni red i to – Predlog Odluke o razrješenju člana Odbora za statut i propise, kao i o imenovanju člana tog Odbora. Podržan je i Predlog Odluke o formiranju komisije za rješavanje stambenih pitanja lica u stanju socijalne potrebe, zatim Predlog Odluke o imenovanju Žirija za dodjelu nagrade “3. januar” i Žirija za dodjelu javnih priznanja.

Podsjetimo, u nastavku XV sjednice odbornici su ranije danas usvojili izvještaje  o radu sa  finansijskim izvještajem za prošlu i programom rada za ovu godinu  JU  “Centar  za podršku djeci i porodici”,  Centar  za djecu sa smetnjama u razvoju “Tisa”, “Ratkovićeve večeri poezije” i Muzej Bijelo Polje, zatim, Turističke organizacije Bijelo Polje, DOO “Komunalno –Lim, Vodovod “Bistrica” i “Parking – servis”.

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir Jelić

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE