Bulatović: Neophodna cjelokupna rekonstrukcija vodovodne mreže

Vodosnabdijevanje u bjelopoljskoj opštini je kontinuirano sa izuzetnim kvalitetom vode za piće, kazao je direktor tog preduzeća, Milan Bulatović, u lokalnom parlamentu.

Predstavljajući izvještaj o radu za prošlu i program rada Vodovoda Bistrica za ovu godinu, kazao je da je do povremenih prekida vodosnabdijevanja u gradu i prigradskim naseljima dolazilo usljed manjih kvarova i zbog ispiranja mreže.

Istakao je da punih 11 godina nijesu povisili cijenu vode, što pokazuje, istakao je Bulatović, njihovu brigu za stanovništvo.

Ipak, problem su, kako je kazao, zastrajela potraživanja i naplata dugova, a uprkos tom nijesu pribjegavali isključenjima.

U planu je uvođenje novih standarda u radu, ali prema riječima direktora Vodovoda,  starost i dotrajalost vodvodne mreže ono su što zabrinjava.

“Neophodna je cjelovita rekonstrukcija, zato je važno zajednički planirati i izdvojiti sredstva za investicione radove”, poručio je Bulatović.

Odbornik DPS-a, Miloš Marić, istakao je važnost kvaliteta pijaće vode, naglasivši da je to naše bogatstvo.

Poslovanje Vodovoda Bistrica pohvalio je i Alija Durović iz DPS-a.

Miomir Vojinović iz SNP-a pokreno pitanje je vodovoda u Zatonu.

“Vodovodu u Zatonu ne može biti otvoren dok se ne riješe radovi od izvorišta do hlorne stanice”, napomenuo je Vojinović.

 Nakon diskusije, odbornici su usvojili izvještaj o radu i finansijski izvještaj za prošlu, kao i program rada i finansisjki plan Vodvoda Bistrica za 2020. godinu.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE