Neophodna izrada Strategije za razvoj turizma u našoj opštini

Turistička organizacija Bijelo Polje u toku 2019. organizovala je niz značajnih aktivnosti, prateći planiran program rada, kazala je direktorica Violeta Obradović na XV sjednici lokalnog parlamenta. Ona je istakla da je Bijelo Polje prošle godine posjetilo više od 7.000 turista, što je  3 % više u odnosu na 2018. godinu.

“Ipak, zbog pandemije koronavirusa i mjera NKT-a, tokom ove godine nijesmo uspjeli da  realizujemo sve ono što smo planirali, ali smo dosta uradili  na online promociji Bijelog Polja i naših turističkih potencijala. Nedavno je održan i “Bjelopoljski bazar”, jer, uprkos okolnostima, nijesmo htjeli da prekidamo tradiciju”, istakla je  Obradović.

Ona je poručila da je neophodno izraditi Strategiju razvoja turizma za našu opštinu za period 2022-2026 godina, budući da je u toku valorizacija dva najveća turistička potencijala.

Dževad Omerović iz DPS-a pohvalio je rad Turističke organizacije i izrazio uvjerenje da će problemi uzazvani aktuelnom epidemiološkom situacijom biti prevaziđeni.

Marko Ljujić iz Demokrata kazao je da je nezadovoljan promocijom turističkih potencijala opštine i podržao izradu strateškog dokumenta za razvoj turizma, dok je odbornik SNP-a, Miomir Mijo Vojinović zamjerio TO zbog izostanka podrške u organizaciji  tzv. Vidovdanskih susreta.

Na kraju je većinskom podrškom odbornika usvojen izvještaj o radu i finansijski izvještaj Turističke organizacije Bijelo Polje za prošlu godinu, kao i program rada i finansijski plan za ovu godinu.

 

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir Jelić

Tekst objavila: Sanida Kajević

  

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE