Džogović: Težimo boljim uslovima života i nadam se da ćemo u tome uspjeti (video)

Mjesna zajednica Laholo jedna je od mlađih mjesnih zajednica u opštini, a formirana je 2010. godine odvajanjem od mjesne zajednice Zaton. Osim sela Laholo, čine je još naselja Kostići, Brestovik, Kaševari i Raklja i, u njoj živi oko 720 stanovnika, kazao je predsjednik Savjeta MZ Hasan Džogović.

Gostujući u emisiji „O mjesnim zajednicama“ Radija Bijelo Polje, Džogović je istakao da su smatrali da će na taj način moći bolje da se organizuju u rješavanju infrastrukturnih i drugih problema i stvaranju pretpostavki za kvalitetan život stanovnika toga kraja  

„Primjetan je napredak poslednjih godina kada su u pitanju infrastrukturni projekti. Urađeno je dosta i zadovoljni smo, ali uvijek može bolje i više. Na području mjesne zajednice ima oko 10 kilometara asfaltnih puteva i duplo više nekategorisanih, makadamskih puteva koji usljed loših vremenskih prilika propadaju, pa im je svake godine potrebna sanacija. Ove godine smo u Kostićima uradili  350 metara asfalta, što je finansirano sredstvima iz lokalnog budžeta i samodoprinosima mještana. I u Brestoviku je asfaltirana dionica duga 250metara i sanirane dvije  problematične krivine. Preostalo je da se asfaltira put do, i kroz naselje Kaševari u dužini od 3 kilometra i, riješi problem uspona u Raklji, koji predstavlja opterećenje za mještane, pogotovo u zimskom periodu kada se otežano saobraća. Ta dva putna pravca su nam prioriteti u narednom periodu, kao i nastavak daljeg asfaltiranja kroz naselje Brestovik, na području kojeg postoje tri putna pravca. Dalju dinamiku radova dogovorićemo na Savjetu mjesne zajednice. Težimo ka boljem i nadam se da će kompletna mjesna zajednica imati asfalt,“ poručio je Džogović.

Govoreći o stanju elektro mreže u Laholu i okolnim selima, Džogović  kaže da je ona dotrajala, pa su česti prekidi u napajanju strujom. Nije regulisano ni pitanje vodosnabdijevanja, pa će izgradnja vodovoda kroz selo biti  jedan od najvažnijih zadataka u narednom periodu.

Kompletnu emisiju „O mjesnim zajednicama“ možete poslušati u repriznom terminu od 20:15 minuta, jer je u premijernom terminu emitovan prenos sjednice Skupštine opštine Bijelo Polje.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE                                                                            

 

Autor: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić                                                  

Tekst objavila: Sanida Kajević                                                                    

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE