Odbornici usvojili izvještaje o radu Ratkovićevih večeri poezije i Muzeja

U nastavku XV sjednice lokalnog parlamenta odbornici su usvojili  izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem  JU Ratkovićeve večeri poezije  za prošlu godinu, kao i program rada i finansijski plan za tekuću godinu.

Direktor te ustanove, Kemal Musić, kazao je da su zadovoljni rezultatima ostvarenim u 2019. godini.

“Program rada je bio izuzetno sadržajan, uspjeli smo da organizujemo na kvalitetan način Ratkovićeve večeri poezije, White field jazz festival, a objavili smo i 10 knjiga u ediciji “Književne paralele”, i organizovali  niz kulturnih programa”, podsjtio  je Musić.

Uprkos  aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, kaže Musić, uspjeli su i ove godine da realizuju čak 80 % programa.

“Uz poštovanje mjera NKT-a organizovali smo jubilarne Ratkovićeve večeri poezije, a White filed jazz festival održali u drugačijem formatu, odnosno emitovali serijal radio emisija posvećen jazz muzici”, kazao je direktor Ratkovićevih večeri poezije.

Većinom glasova odbornika danas je usvojen i izvještaj o radu i finansijski izvještaj  JU Muzej Bijelo Polje  za prošlu godinu, kao i program rada sa  finansijskim planom  za ovu godinu.

Muzej u Bijelom Polju aktivno radi na promociji i očuvanju kulturnog nasljeđa, a otvoren je i za modernu produkciju, kazao je direktor te ustanove Željko Raičević, prezentujući izvještaj o radu. Dodaje da su realizovani programa bili raznovrsni I sadržajni , te  da su njima uspjeli da zadovolje kulturne potrebe građana Bijelog Polja.

“Muzej je tokom 2019. svoju djelatnost kontinuirano prilagođavao stalnim i potencijalnim posjetiocima. Ta godina bila je najuspješnija od osnivanja Muzeja, uspjeli smo da organizujemo prvu koloniju “Slikari Lazovići”, po prvi put smo otpočeli postupak revizije muzejskih predmeta”, naglasio je Raičević. Istakao je i da virus korona nije mnogo poremetio planove za ovu godinu, te kao najvažnije istakao to što su u toku radovi na rekonstrukciji zgrade Muzeja. Napomenuo je i da je kolonija “Slikari Lazovići”, ove godine održana online, zbog epidemiološke situacije. 

Odbornik SNP-a, Miomir Vojinović, kazao je da raduje vijest o rekonstrukciji zgrade Muzeja, ali i poručio da neće dozvoliti politizaciju kulture. 

 

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir Jelić

Tekst objavila: Sanida Kajević

  

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE