Održana prezentacija novog Zakona o turizmu i ugostiteljstvu

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Zajednica opština Crne Gore organizovali su juče u Bijelom Polju radni sastanak za predstavnike opština  sjevernog regiona  Crne Gore, u cilju što bolje implementacije Zakona o turizmu i ugostiteljstvu koji je stupio na snagu 6. januara ove godine.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović sa saradnicima. Sa najznačajnijim odredbama novog Zakona o turizmu i ugostiteljstvu, prisutne su upoznali Refik Bojadžić, generalni sekretar Zajednice opština Crne Gore, Božo Vučeković, šef Odsjeka za propise u Ministarstvu održivog razvoja i turizma i Goranka Lazović, predstavnica Direkcije za turistički razvoj i unapređenje konkurentnosti u turizmu.

Cilj  ovog sastanka bio je predstavljanje  novih zakonskih rješenja, te otklanjanje  brojnih nedoumica i pitanja koja imaju lokalne samouprave u primjeni novog Zakona o turizmu i ugostiteljstvu, a koji se odnose na: izdavanje odobrenja  za obavljanje turističkih i ugostiteljskih usluga, upis podataka u Centralni turistički registar za usluge i objekte kojima rješenje izdaje nadležni organ lokalne uprave i način njegovog vođenja, podsticanje razvoja turizma i turističke razvojne zone, vršenje inspekcijskog nadzora od strane ovlašćenih inspektora nadležnog organa lokalne uprave, kaznene odredbe, a prisutni su upoznati i sa drugim odredbama novog Zakona.

Izvor: Sajt Opštine