Prekinuto zasjedanje lokalnog parlamenta, nastavak XV sjednice naknadno će biti zakazan

Nakon usvojenih deset tačaka dnevnog reda, XV sjednica  Skupštine Opštine je prekinuta, a datum nastavka biće naknadno utvrđen.

Poslije višečasovne rasprave odbornici su usvojili prijedloge odluka o rebalansu budžeta  za ovu godinu, komunalnom i kućnom redu u stambenim zgradama, raspodjeli sredstava za finansiranje projekata za mlade preduzetnike i podršku ženskom preduzetništvu, kao i Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju JU “Ratkovićeve večeri poezije”.

Takođe, izglasani su  izvještaji  o radu sa  finansijskim izvještajem za prošlu sa program rada za ovu godinu javnih ustanova Centar za kulturu ”Vojislav Bulatović-Strunjo” i Centar za sport i rekreaciju.

Odbornicima je preostalo da se izjasne o izvještajima  o radu sa  finansijskim izvještajem za prošlu sa program rada za ovu godinu  JU  “Centar  za podršku djeci i porodici”,  Centar  za djecu sa smetnjama u razvoju “Tisa”, “Ratkovićeve večeri poezije” i Muzej Bijelo Polje, zatim, Turističke organizacije Bijelo Polje, DOO “Komunalno –Lim, Vodovod “Bistrica” i “Parking – servis”. Biće riječi, između ostalog, i  o  prijedlozima odluka  o izgradnji lokalnih objekata od javnog interesa, utvrđivanju Javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti radi izgradnje vodovoda “Bistrica” sa izvorišta  Banjice, izgradnji  glavnog cijevovoda od izvorišta Bistrice do nove hlorne stanice  i  vodovoda na Medanovićima . Na dnevnom redu su i izbori i imenovanja.

Predlog Odluke o imenovanju Upravnog odbora Javne ustanove Centar za podršku djeci i porodici, Predlog Odluke o imenovanju predsjednika Upravnog odbora Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju Bijelo Polje kao i Predlog Odluke o imenovanju člana Odbora direktora DOO Vodovod "Bistrica" Bijelo Polje.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.