RBP: Planirani programski sadržaji potvrđuju značaj i ulogu lokalnog javnog emitera

Javni interes i povjerenje građana su ključni parametri kojima se rukovodimo u pripremi programskih sadržaja za naredni period, istakla je dr Andrijana Rabrenović, direktorica Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje, na centralnoj javnoj raspravi o Prijedlogu programskih obaveza ovog medija za period 2021. - 2023. godine, koja je održana danas u Sali SO Bijelo Polje.

’’Na javnu raspravu smo građanima i Opštini Bijelo Polje kao osnivaču, uputili prijedlog realizacije sadržaja značajnih za unaprjeđenje demokratskog društva i očuvanje suživota u lokalnoj zajednici, kao i sprovođenje zakonom propisanih normi zasnovanih na kvalitetnom i profesionalnom novinarstvu’’, navela je direktorica ove medijske kuće.

’’Uvjereni smo da planirani programski sadržaji potvrđuju značaj i ulogu lokalnog javnog emitera za šta smo predvidjeli budžetski okvir od 220 hiljada eura na godišnjem nivou’’, istakla je Rabrenović, uz napomenu da će usvajanjem novih zakonskih rješenja finansijski položaj lokalnih javnih emitera biti znatno povoljniji, pri čemu bi se i ovi iznosi u narednom periodu uvećali i omogućili dodatnu stabilnost.

,,Mi smo, kao i ostali mediji koji pripadaju lokalnim zajednicama, osnovani da bismo obezbijedili građanima pravo na informisanje o aktuelnim dešavanjima i temama iz različitih oblasti od ekonomije i obrazovanja, do kulture i zaštite životne sredine, navela je direktorica Rabrenović.

Glavna i odgovorna urednica Radija Bijelo Polje, Tatjana Dangubić, napominje da je ovaj lokalni javni emiter neizbježan hroničar svih zbivanja i dešavanja u tom gradu.

,,Kako proteklih trideset godina, tako i danas nastojimo da idemo u korak sa vremenom, prilagođavajući se savremenom digitalnom dobu, naučnim i tehničkim dostignućima i razvoju informaciono-komunikacionih tehnologija, proizvodeći kvalitetan informativni program, ali i značajne edukativne, obrazovne, kulturne, zabavne, sportske i muzičke sadržaje’’ navodi Dangubić.

’’Činjenica da je Radio Bijelo Polje lokalni javni emiter, obavezuje nas da, prilikom kreiranja programske koncepcije i sadržaja koji ćemo proizvoditi, imamo u vidu interes javnosti”, zaključuje glavna i odgovorna urednica ovog medija.

Prema riječima Vojislava Kljajevića, predsjednika Savjeta Radija Bijelo Polje, programske obaveze predložene za naredne tri godine su jednoglasno usvojene i tako upućene na javnu raspravu uz očekivanje da će u propisanim rokovima dobiti i konstruktivne prijedloge građana. ’’Siguran sam da će značaj i važnost tema kojima se bavi ovaj javni medijski servis prepoznati i predstavnici Osnivača i izdvojiti planirana sredstva, kako bi u narednom periodu još kvalitetnije funkcionisali, ističe Kljajević, iskazujući uvjerenje da će zaposleni ispuniti prijedlog programskih sadržaja, uprkos nedostatku tehničkih sredstava i problemima sa kojima se susreću posebno u vremenu pandemije.

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Vladimir Jelić 

Tekst objavila: Sanida Kajević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.