“Očekujemo mnogo od Erovića i Adrovića” (video)

Uprkos problemima koje je prouzrokovala pandemija virusa korona, bjelopoljski atletičari postigli su odlične rezultate u dosadašnjem dijelu sezone i tako opravdali epitet jednog od najtrofejnijih sportskih klubova u Bijelom Polju.

Posebno zapažen uspjeh ostvarili su mladi Haris Adrović i Enes Erović, od kojih u bjelopoljskom Jedinstvu očekuju mnogo, to je u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, kazao trener atletičara Osman Erović.

„Od ove sezone nijesmo znali šta da očekujemo, jer je cjelokupan kalendar takmičenja izmijenjen zbog epidemiološke situacije. S obzirom da smo imali i malo vremena za pripreme, plašili smo se da će rezultati izostati. Međutim, talenat i upornost naših atletičara još jednom su se istakli. Naš klub je zaista prepoznatljiv po velikim uspjesima i ponosan sam što smo uspjeli i ovaj put, uprkos svemu, da se okitimo brojnim medaljama, posebno zahvaljujući Eroviću i Adroviću“, kazao je trener bjelopoljskog Jedinstva i selektor crnogorske reprezentacije, Osman Erović.

On je istakao da rezultati Adrovića i Erovića govore da se radi o vanserijskim talentima.

„Haris Adrović je osvojio zlatnu medalju na nedavnom održanom prvenstvu Crne Gore u višebojima u disciplini petoboj za pionire i tako postao državni prvak. Ove sezone osvojio je 2 390 bodova iz pet disciplina, što je ubjedljivi rezultat u odnosu na druge takmičare. Kao što sam i nagovještavao, radi se  o vanserijskom talentu, iako je tek krenuo sa takmičenjima, a ovaj rezultat  je potvrda da toga, mada je on velki talenat i za bacanje kugle i eventualno diska. Takođe, Enes Erović je ove sezone postavio čak pet državnih rekorda, a poslednji na prvenstvu Crne Gore u višebojima, u kategoriji cicibana na 400m i to rezultatom 1:08,32. Tako da ne čudi što je upravo on najbolji crnogorski atletičar u kategoriji do 12 godina“, naglasio je trener Erović.

Erović je naglasio da je neophodno još dosta rada i truda, ali da vjeruje u uspjeh mladih nada bjelopoljske atletike.

„Ovi rezultati koji su sada postigli zaista obećavaju, tako da od njih mnogo očekujemo. Međutim, moramo da nastavimo da radimo, a posebno me raduje što zaista imaju volju i želju, uprkos tim infrastrukturnim problemima koji muče naš klub već godina. Ipak, vjerujem da će se naći reješenje i za taj problem, jer i iz lokalne samouprave prepoznaju naše rezultate, te da ćemo dobijanjem nove atletske staze stvarati velike šampione“, kazao je  trener bjelopoljskog Jedinstva i selektor crnogorske reprezentacije.

Nove medalje, kako je kazao Erović, očekuju već 24. oktobra, za kada je zakazano novo takmičenje.

„Tada će se održati prvenstvo Crne Gore u krosu, na kojem će nastupiti veći broj naših takmičara, pa se nadam da ćemo se u Bijelo Polje vratiti sa medaljama“, kazao je Erović.

On je poručio da su u klubu sada posvećenim mladim talentima, te da se dosta očekuje i od mladih atletičarki, sa kojima radi kolega Branislav Maslovarić.

U nastavku poslušajte SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE