Maslovarić: Zadovoljni smo brigom Opštine za sport

U prethodnoj godini realizovane su brojne aktivnosti u cilju promocije sporta i zdravih stilova života, a sve sportske organizacije su redovno finansirane, kazao je direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić, predstavljajući na sjednici SO izvještaj o radu.

On je naveo da je prošle godine sa radom počela teretana, organizovani su sajam sporta i seminar za sportske radnike i, obezbijeđeni rekviziti za ovdašnje škole.

Pohvalno je, kaže Maslovarić,  što se  za  razvoj sporta  izdvaja  oko 5%  budžetskih sredstava, što na drugoj strani prate i rezultati i, naglasio da je u prošloj godini,  u  opštini bilo pet prvoligaških seniorskih selekcija  u kojima je  nastupilo preko 90 Bjelopoljaca. Direktor Centra za sport je izrazio i žaljenje zbog otkazivanja brojnih sportskih takmičenja i manifestacija u ovoj godini usljed epidemije virusa korona.

Suada Zoronjić, iz Građanskog pokreta URA, smatra da se malo ulaže u razvoj školskog sporta, navodeći primjer škole u Nedakusima, gdje, kako je naglasila, ne postoji ni sportska sala.

Vladan Rudić iz DPS-a kazao je da je prošle godine realizovano više kvalitetnih aktivnosti, što je doprinijelo razvoju sporta i  sugerisao  renoviranje  atletske staze.

Potpredsjednik Opštine, Nermin Bećirović, osvrnuo se na rad fudbalskog kluba Jedinstvo, za koji se iz opštinskog budžeta izdvaja najviše novca, više od 130. 000 eura.

“Nedostatak pomoćnog terena je najveći problem našeg kluba i, zato smo ovih dana u potrazi za najboljom lokacijom u gradu. Takođe, završava se projekat rasvjete, a  radimo i na pripremi projekta rekonstrukcije zapadne tribine”, kazao je Bećirović, koji je i predsjednik kluba Jedinstvo.

Odbornik SNP-a, Miomir Mijo Vojinović, kazao je da moramo biti realni  kada je riječ o očekivanjima  u oblasti razvoja sporta.

“Zato pozivam sve one, koji su direktno povezani sa sportom, da sve inicijative  upućene Ministarstvu sporta podijele sa nama, jer će i buduća Vlada ulagati u sport”, poručio je Vojinović. Odbornici su, nakon iscrpne rasprave, sa 27 glasova za i tri uzdržana, usvojili Izvještaj o radu  Centra za sport i rekreaciju, sa finasijskim izvještajem za prošlu godinu i Programom  rada za ovu godinu.  

 

Autorka: Sanja Dulović
Foto: Vladimir Jelić
Tekst objavila: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.