Kovačević: Pandemija korona virusa omela naše ambiciozne planove

Ovogodišnje ambiciozne planove Centra za kulturu omela je pandemija korona vorisa a zbog aktuelne epidemiološke situacije odložene su brojne kulturne manifestacije, kazao je direktor te ustanove Milko Kovačević, na današnjoj sjednici Skupštine, predstavljajući plan i program rada za ovu godinu.

No, ipak, kaže Kovačević, prilagođavajući se situaciji, nadaju se da će uspjeti da ralizuju bar dio planiranih aktivnosti i, kao primjer naveo otvaranje 3D bioskopa, za šta je izdvojeno preko 75 000 eura.

Predstavljajući izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem za prošlu godinu, direktor Centra za kulturu je kazao da su uspjeli da realizuju preko 80 projekata.

Odbornica DPS-a, Azra Mulić je pohvalila rad Centra za kulturu, ističući da se upravo zahvaljujući toj ustanovi, Bijelo Polje može pohvaliti bogatom  kulturnom scenom.

Vidran Kljajevića iz SNP-a saglasan je da zbog pandemije koronavirusa nije bilo mogućnosti za organizaciju tradicionalnih manifestacija, ali ga je interesovalo na koji način funkcioniše pokretna biblioteka.

Odbornici su na kraju, većinom glasova, podržali Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Centra za kulturu za prošlu godinu sa Program rada i finansijskim planom za 2020. godinu.

 

 

Autorka: Sanja Dulović
Foto: Vladimir Jelić
Tekst objavila: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.