Opština nastavlja sa podrškom ženskom preduzetništvu i mladima

U nastavku današnje sjednice lokalnog parlamenta odbornici su usvojili prijedloge odluka o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata za mlade preduzetnike u tekućoj godini i podršku ženskom preduzetništvu, kao  i prijedlog o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju JU „Ratkovićeve večeri poezije“.

Izlagač Miloš Kljajević je podsjetio da finansijska podrška mladim preduzetnicima doprinosi ostvarivanju omladinske politike i na drugoj strani, brigu  lokalne samoupave za potrebe mladih i njihov bolji položaj.

Ističući da su žene značajan potencijal za razvoj našeg grada, odbornica Nemša Omerhodžić je naglasila da je podrška  ženskom preduzetništvu  jedan od načina da se taj potencijal valorizuje.

“Zbog tradicionalnih shvatanja uloge žene u pethdnom periodu bilo malo onih koje su se bavile biznisom, ali se poslednjih godina situacija mijenja nabolje, jer se dosta čini na unapređenju rodne ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena“, naglasila je Omerhodžić.

Slađana Nedović, odbornidca Kluba DPS ustvrdila je će finansiranjem projekata mladim preduzetnicima,  lokalna smaopuprava zadržati mlade u Bijelom Polju, te biti podsticaj za nove ideje.

 

 

Autorka: Sanja Dulović
Foto: Vladimir Jelić
Tekst objavila: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.