Kovačević: Odbor uzdržan prilikom formiranja liste kandidata, ponovljen javni poziv za izbor članova Savjeta Radija Bijelo Polje

Postupak izbora članova Savjeta Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje vraća se na ponovnu proceduru, saopštio je predsjednik Odbora za izbor i imenovanje Skupštine Opštine Bijelo Polje, Milko Kovačević. Kako se navodi u saopštenju dostavljenom redakciji Radija Bijelo Polje, članovi Odbora su bili uzdržani prilikom formiranja liste kandidata za izbor Savjeta na bazi informacije dobijene od skupštinske službe i pravničkog tumačenja.

''Članovi Odbora su jednoglasni u stavu da ne treba ostavljati ni najmanju dilemu u pogledu ispunjenosti uslova za članstvo u Savjetu lokalnog javnog emitera. Tim prije što se ta dilema pojavljuje kod tri od ukupno sedam prispjelih kandidatura'', navodi se u saopštenju predsjednika Odbora.

Prema Kovačevićevim navodima, Odbor očekuje da se na ponovljeni javni poziv pored već prijavljenih kandidata, prijave i novi koji svojim imenom, stručnim i moralnim kvalitetom garantuju uspješno upravljanje Lokalnim javnim emiterom.