Novi paketi humanitarne pomoći za socijalno ugrožene

Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bijelo Polje danas je dopremljen novi kontigent humanitarne pomoći u vidu 150 paketa hrane i higijene, namijenjen za sugrađane u stanju socijalne potrebe.

Humanitarni paketi biće uručeni ugroženim sugrađanima u izolaciji, starijima koji nemaju primanja, onima koji žive na ruralnom području, kao i višečlanim porodicama, saopštio je koordinator Crvenog krsta Mašan Živković.

"Ovo je prva tranša humanitarne pomoći koja se sastoji od 150 humanitarnih paketa, dok sjutra očekujemo i drugu isporuku u vidu još 150 paketa. Opštinski Crveni krst u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore, lokalnom samoupravom, partnerima ulaže maksimalne napore kako bi na što kvalitetniji način sanirali posledice pandemije koronavirusa. Trudimo se da pomognemo što većem broju sugrađana, ali radimo po prioritetima i po uputima koje dobijamo sa terena", istakao je Živković.

On je još jednom apelovao na sugrađane da se pridržavaju propisanih mjera NKT-a i Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Izvor: Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje

Tekst objavila: Sanja Čujović Dulović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE