Kasumović: „Imamo kvalitetne igrače, ali nedostaju nam uslovi za rad“ (video)

Uprkos skromnim uslovima za rad, omladinci bjelopoljskog fudbalskog kluba Jedinstvo uspjeli su da se domognu elitne grupe takmičenja.

Nakon što su prošlu sezonu završi kao najbolji u B grupi, sa gotovo svim pobjedama, omladinci Jedinstva sada su među osam najboljih ekipa u Crnoj Gori.

Iako su nakon pet odigranih kola šesti na tabeli, sa tri osvojena boda, trener Enes Kasumović uvjeren je da će hrabrost i želja za pobjedom nadomjestiti nedostatke mlade bjelopoljske ekipe, te da će u nastavku šampionata dokazati da su se zasluženo našli među najboljima.

Gostujući u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, Kasumović je istakao da su fudbaleri Jedinstva jedini sa sjevera Crne Gore koji se takmiče u grupi A Omladinske lige Crne Gore, te da je to pokazatelj da se u Bijelom Polju kvalitetno radi sa mlađim kategorijama.

„Fudbalski savez Crne Gore izvršio je reorganizaciju i odlučio da formira elitnu grupu omladinaca, koja broji osam najkvalitetnijih ekipa iz Crne Gore. Na našu sreću, ili možda nesreću, u toj grupi su svi iz Prve lige, osim nas, i jedini smo sa sjevera. To nam je motiv više da pokažemo da smo ozbiljna i kvalitetna ekipa, ali i prilika da na najbolji način prezentujemo naš klub i grad širom Crne Gore“, kazao je trener omladinaca Jedinstva.

Kasumović je kazao da su pred njima velike obaveze, jer ostale ekipe imaju kvalitetnije uslove za rad i u tom smislu su bolje organizovane.

„Na vrijeme smo krenuli sa pripremama, ali naših šest najboljih igrača trenira sa seniorskim timom, tako da smo šest ili sedam dječaka doveli iz kadetske ekipe. Čekaju nas velike obaveze, fali nam iskustva, ali i mi imamo neke bolje i jače strane, a svaki put mi je puno srce kada vidim odnos naših momaka prema klubu“, dodao je Kasumović.

Iako su u pet odigranih utakmica upisali samo jednu pobjedu, Kasumović tvrdi da njihovo vrijeme tek dolazi.

„Odigrali smo pet utakmica protiv veoma jakih ekipa, a po mom mišljenju samo smo utakmicu protiv OFK Titograda odigrali slabije, dok smo četiri ostala meča odigrali korektno, jer smo taktički i tehnički parirali protivniku. U mečevima protiv Iskre i Budućnosti smo bili bolji na terenu, ali smo primili golove iz nekih tehničkih grešaka, što je veoma prisutno u tom uzrastu.  U ovoj ligi nije važan kvantitet, već isključivo kvalitet, koji naši momci nadoknađuju borbom na terenu“, istakao je on.

U narednom kolu omladinci Jedinstva, kako je saopštio trener Kasumović, gostuju ekipi Podgorice.

„Riječ je o jako kvalitetnoj ekipi, koja okuplja najbolje igrače iz cijele Crne Gore, oni zaista ulažu velika sredstva u napredak mlađih kategorija, ali mi ćemo naravno, kao i svaki put, dati maksimum, pa ćemo vidjeti za šta je to dovoljno. Mada, mi ni u jednoj utakmici ne možemo biti gubitnici, jer nam nije primarno stanje na tabeli, već priprema za seniorski fudbal“, poručio je Kasumović.

On se osvrnuo na višegodišnji problem bjelopoljskog fudbala – nedostatak pomoćnog terena.

„Svaki put postoji taj strah da li će svi trening završiti bez povrede, s obzirom da treniramo  terenu fabrike ,,Lenka“. Zato mislim da konačno moramo da se okrenemo našoj djeci, tradicija od 100 godina postojanja kluba Jedinstvo nas obavezuije na to, jednostavno moramostvoriti bolje uslove za rad“, podvukao je trener omladinaca Jedinstva.

Trener Kasumović je istakao da uprkos lošim uslovima za rad, motiv za dalju borbu jesu upravo talentovana djeca Bijelog Polja.

„Imamo dva standardna reprezentativca -  kadetski reprezentativac Nihad Balić i omladinski reprezentativac Aldin Mušović. Oni su najbolji među najboljima, oni su dokaz da neko prati nas u Bijelom Polju, da prepoznaje kvalitet, jer ne može svako zaigrati u dresu reprezentacije“, zaključio je Kasumović.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 Autorka: Sanja Čujović Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE