Učenici Muzičke škole održali koncert povodom 8. marta

Povodom sjutrašnjeg Dana žena, učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje održali su večeras koncert, u galeriji Centra za kulturu.

Koncert posvećen damama sa dvije kompozicije otvorio je Mali hor uzrasta od šest godina, koji vodi profesor Miloš Vojinović.

Vojinović je za Radio Bijelo Polje kazao da su se za večerašnji nastup pripremali dva do tri mjeseca, i da je zadovoljan reakcijama publike.

,,Nije baš lako sve to pripremiti jer su polaznici veoma mali, ali zaista sam zadovoljan nastupom, i njihovom odgovornošću. Nažalost još uvijek su veoma mali pa ne mogu ići na takmičenja, ali ćemo se u narednom periodu pripremati za školske koncerte koji slijede“, istakao je Vojinović, dodajući da je jednu pjesmicu koju je hor izveo, napisala sugrađanka Šejla Hoti.

Na koncertu su se predstavila 22 učenika, kamerni sastavi i solisti koji se pripremaju za takmičenja u aprilu i maju, a kako je kazala direktorica Škole za osnovno muzičko obrazovanje Jasmila Hot, koncert je bio dobra prilika da se predstave publici, prvenstveno svojim majkama.

,,Posjećenost našim koncertima je uvijek velika, kao i večeras. Zaista je divno, dječica su opravdala očekivanja, dugo su se spremali za ovaj kao i koncerte koje će održati u narednom periodu, jer večerašnji koncert je uvod u ono što slijedi“, naglasila je Hot.

Ona je dodala da će krajem marta biti održan i Festival gitare, na kojem će učešće uzeti i učenici muzičke škole.

U aprilu slijede koncerti na Međunarodnom takmičenju violine u Aranđelovcu, i na Državnom takmičenju u Herceg Novom gdje će učestvovati Veliki hor i solisti, kamerni sastavi, gitare, i klavirska dua.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE