Održano pjesničko veče posvećeno ženama

Pjesnička manifestacija „Veče govorljivih riječi“, posvećena ženama, održana je večeras u Kući Rista Ratkovića.

Žena je u Crnoj Gori poštovana kroz istoriju i smatra se najvećim božanstvom, zato je JU Ratkovićeve večeri poezije odlučila da im povodom njihovog praznika, Dana žena, pokloni ono najljepše – poeziju.

“Već godinama realizujemo programe koji su posvećeni ženama, a 8. mart zaista je prava prilika da im posvetimo još jedno književno veče. U ovo vrijeme, koje nažalost donosi mnogo lošeg i neprimjerenog, puno demonstracija, protesta, najbolje se obratiti govorljivim, odnosno odabranim riječima i to naročito ženama, majkama, suprugama, to je zapravo i poruka koju smo večeras poslali”, kazao je direktor JU Ratkovićeve večeri poezije, Kemal Musić.

U okviru večeri poezije svoje stihove je kazivala i mlada pjesnikinja Aleksandra Vučetić-Perović, koja je kazala da joj je čast biti u Bijelom Polju, koje, kako je naglasila, ima sjajnu književnu publiku.

“Posebno mi je drago što je 8. mart prilika da se podsjestimo svih žena pjesnikinje, kao i pooezije koja je posvećena ženama, vjerujem da je publici lijepo da čuje i jedno i drugo”,  kazala je Vučetić-Perović.

Ona je istakla i da je „Veče govorljivih riječi“ bilo odlična prilika da predstavi svoje stvaralaštvo.

“Živa riječ je uvijek drugačija od onoga što se se pročita, lijepo je čuti kako pjesnik govori svoju poeziju, čini mi se da je to posebna draž za sve ljubitelje književnosti. Mislim da se publici dopao moj večerašnji izbor poezije, dio je nešto što sam ranije pisala, jedan je dio je čak bio vezan za Bijelo Polje, a takođe je ovo bila prilika da pročitam i nekoliko novijih pjesama”.

Pored Aleksandre Vučetić-Perović, svoje stihove su večeras govorili i Ivana Đukić i Radoman Čečović, moderator „Večeri govorljivih riječi“ bio je Rafet Mulić, a sve dame su dobile po jednu knjigu iz produkcije JU Ratkovićeve večeri poezije.

Autorka i foto: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE