"Medvjed i prosidba" oduševio bjelopoljsku publiku

 Pozorišni komad „Medvjed i prosidba“ Antona Pavloviča Čehova koji je večeras priređen na gradskom trgu, publika je pratila smijehom i dugim aplauzima.

U produkciji  JU Centar  za kulturu ,,Vojislav Bulatović - Strunjo” i kolektivnoj režiji mladih akademskih glumaca Marije Maše Labudović, Jelene Đukić, Petra Novakovića i Moamera Kasumovića, priča je zaiteresovala mnogobrojnu publiku.

Način izvođenja i scena, bili su potpuno drugačiji od onoga na šta je bjelopoljska publika navikla, ipak, tema koja prati ovaj komad bila im je vrlo bliska i poznata.

„Videli ste da je narod baš uživao i vidjeli ste da u ovakvim situacijama i okolnostima i uz poštovanje mjera NKT-a može se raditi na umjetnosti,mogu se odabrati određeni pozorišni komadi koji u suštini ne zahtijevaju neku posebnu tehničku pripremu. Osim toga upravo mjesto na kojem je predstava izvedena, uticalo je na to da će publika na predstavu gledati drugačije, baš zato što smo smešteni blizu njih, i tako je i bilo. Svi smo uživali“  kazao je direktor Centra za kulturu Milko Kovačević.

Prva repriza predstave biće izvedena i sjutra,  12.  septembra, na istom mjestu u isto vrijeme,  takođe uz poštovanje svih propisanih mjera.

Autorka i foto:Vanja Šabanović