U BP bolnici tri kovid sumnjiva pacijenta

Na infektovnom odjeljenju bjelopoljske Opšte bolnice smještena su tri pacijenta sa sumnjom na infekciju Kovid 19 čiji se rezultati PCR testiranja očekuju, kazala je direktorica te zdravstvene ustanove dr Biserka Bulatović. Bulatović je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore  podsjetila da je u Bijelom Polju trenutno 129 oboljelih od novog virusa korona, dok ih je deset, nažalost, do sada preminulo. Oporavilo se, kaže ona, 179 pacijenata.

"Na Odjeljenju za infektivne bolesti smještena su tri pacijenta sa sumnjom na Kovid i sa blažom kliničkom slikom, koji čekaju rezultate PCR testa. Od 10. jula do 10. avgusta u Opštu bolnicu Berane, koja je regionalni Kovid centar za sjever, upućena su 44 pacijenta, dok je jedan oboljeli hospitlizovan u KCCG", istakla je Bulatović.

Ona je podsjetila da bjelopoljska bolnica spada u kategoriju čistih bolnica u koju se upućuju svi pacijenti sa sjevera koji zahtijevaju pregled i hospitalizaciju. "Raspolažemo sa dovoljnim brojem kreveta, a samo ih na infektivnom odjeljenju imamo 14. Smatramo da je to dovoljno, jer se testovi ne čekaju duže od 24 sata", naglasila je Bulatović, dodajući da su u toj zdravstvenoj ustanovi zadovoljni kako kapacitetima, tako i medicinskim kadrom.

 

Izvor: RTCG