Emir Hadžimuhović uspješan recitator, sportista i planinar (video)

Emir Hadžimuhović, učenik osnovne škole ,,Dušan Korać" pored odličnog uspjeha postiže zapažene rezultate u brojnim vannastavnim aktivnostima.
Gostujući u emisiji ,,Mladi talenti", Radija Bijelo Polje, Emir je kazao da ljubav prema recitaciji gaji još od prvog razreda, pa je i osvajao brojne nagrade i priznanja na smotrama u kategoriji osnovnih škola.
 
,,Moja učiteljica Sonja Peković me tada izabrala da jedini iz odjeljenja recitujem, i od tada sam to i zavolio", prisjeća se Emir.
 
Na svim takmičenjima, najveću podršku pružala mu je porodica.
 
,,Kada bih izašao na scenu imao sam veliku tremu, ali uvijek je bilo lijepo. Kasnije, kada bih dobio nagrade bio sam veoma srećan. Drugari u školi su navijali za mene, i uvijek se radovali, dobijao sam čestitke i crteže, i bilo mi je drago", dodaje on. 
 
 
Najviše voli da čita i recituje pjesme Tode Nikoletića.
 
Hadžimuhović je već dvije godine član planinarskog kluba Cmiljače, i izviđačkog kluba ,,Bijele rade".
 
Nastupio je u Turskoj na olimpijadi što pamti kao nezaboravno iskustvo.
 
,,Planinarenje me privlači jer volim nove izazove, i kada sam vidio da su moji drugari uključeni, odlučio sam i ja da se oprobam u tome. Teško jeste stići do cilja, ali kada stignete onda sve prođe, i osjeća se uspješno",navodi.
 
Emir pohađa već sedam godinu Školu za osnovno muzičko obrazovanje.
 
,,Sviram gitaru, u klasi profesora Jasmina Ćorovića, na solfeđo idem kod nastavnice Mione Cvijović. I u proteklom periodu smo svirali od kuće, tako da sam bio aktivan u muzičkoj", dodaje.
 
Emir Hadžimuhović trenira fudbal u klubu Sjeverna zvijezda od svoje četvrte godine.
 
,,Igram u sredini, iza napada, i tu se najbolje kotiram", iskren je.
 
Hadžimuhovič je potpisao i svoj prvi ugovor sa fudbalkim klubom ,,Deki5".
 
,,Prošle godine bio sam na kampu ,,Deki5" jednom od prestižnih kampova u regionu i bilo je fantastično, upoznao sam nove drugare, ostvario kontakte i dosta novog naučio", prisjeća se Hadžimuhović.
 
U proteklom periodu, ovaj talentovani dječak učio je od kuće, zbog epidemiooške situacije, ali kako je kazao, nedostajala mu je škola.
 
,,Bilo je teško jer smo imali više domaćih zadataka, više izazova jer je bilo nedoumica, ali ja sam uspio da se uklopim. Zadatke sam slao preko viber-a i drugih mreža, ali bolje je biti sa društvom u školi", kazao je Emir.
 
Vršnjacima poručuje da konstantno uče, bave se sportom i više se druže.
 
 
 
 
 
 
Autorka: Eldina Bećirović 
Foto: Printscreen 
Video obrada: Vladimir Jelić
Audio obrada: Sanida Kajević 
 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE