Ćorović: Ulaganjem u ambulante, seosko stanovništvo dobiće kvalitetniju zdravstvenu zaštitu

Predstavnici opštinskog Sekretarija za ruralni i održivi razvoj i bjelopoljskog Doma zdravlja, nedavno su potpisali Memorandum o saradnji, kojim je predviđena adaptacija svih seoskih ambulanti u našoj opštini.

Za tu namjenu iz opštinskog budžeta biće opredijeljeno 30 hiljada eura, kazao je  Jasmin Ćorović, sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj. Gostujući tim povodom u emisiji “Aktuelno” Radija Bijelo Polje, on je istakao da će adaptacijom svih 13 ambulanti primarna zdravstvena zaštita stanovnika na seoskom području biti podignuta na viši nivo i stvoreni bolji uslovi za prijem pacijenata i rad medicinskog osoblja.

“Memorandumom o saradnji između Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj i Doma zdravlja predviđena je adaptacija ambulanti u Rasovu, Njegnjevu, Kanjama, Bistrici, Zatonu, Goduši, Crhlju, Loznoj, Godijevu, Tomaševu, Pavinom Polju, Sušici i Bliškovu. Vrlo brzo ćemo formirati zajedničku komisiju, koja će obići teren i utvrditi  šta je od radova neohodno odraditi. Nakon toga ćemo raspisati tender i nadam se, da ćemo u što kraćem roku rekonstruisati ambulante i završtiti ovaj posao” istakao je Ćorović. Govoreći o ostalim mjerama koje su ove godine predviđene  Programom i za koje je prijavljivanje u toku, Ćorović je podsjetio da  će za ruralni i održivi razvoj ove godine biti  izdvojeno 100.000 eura, odnosno, oko 40 %  više u odnosu na lani.

“Ove godine smo predvidjeli 12 podsticajnih mjera i za njihovu realizaciju planirano je  30.000  hiljada veći budžet u odnosu na prošlu godinu, kada smo imali 70 000 eura. Tako da smo Program proširli za još dvije mjere, a pored poljoprivrednih proizvođača obuhvatili smo i mjesne zajednice i poljoprivredna udruženja”, istakao je Ćorović.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

 

Autorka: Tanja Dangubić

Audio obrada: Sanida Kajević

Foto: Arhiva RBP

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE