Milica Marković njeguje ljubav prema ruskom jeziku (video)

Milica Marković, sada već bivša učenica osnovne škole ,,Risto Ratković" već godinama njeguje ljubav prema ruskom jeziku, pa je nedavno i osvojila drugo mjesto na međunarodnoj olimpijadi, u organizaciji Sanktpeterburškog univerziteta.

Na Državnom takmičenju iz ruskog jezika, koje je održavno u februaru, ova talentovana djevojčica osvojila je drugo mjesto.
 
Gostujući u emisiji ,,Mladi talenti", Radija Bijelo Polje, Milica je putem zoom aplikacije govorila o svojim iskustvima i pripremama.
 
,,Za državno takmičenje pripremala sam se sa nastavnicom Verom Joksimović, i svakodnevno smo vježbale. Olimpijada se održala online, preko zoom-a, pa sam kasnije preko aplikacije odgovarala pred žirijem. Imala sam malo pozitivne treme", kazala je Milica.  
 
 
Dodaje da je konkurencija bila jaka, jer je kategorija od 13-30godina.
 
,,Zahvalila bih se nastavnici Veri Joksimović koja mi je prenijela ljubav prema ovom jeziku, i uvijek je vodila računa da nam na zanimljiv način prikaže sve čari koje ovaj jezik posjeduje. Zavoljela sam ga jer je jezik velikih pjesnika i naučnika", pojasnila je Milica.
 
Ona je ove godine završila osnovnu školu, pa od septembra kreće u srednju, a kako je istakla odlučila se za Gimnaziju ,,Miloje Dobrašinović".
 
Podsjetimo, Milica Marković jedna je od članova grupe osnovne škole ,,Risto Ratković" koja je napravila inovaciju ,,Jezička igrica", u okviru programa ,,Razvoj vještina za 21.vijek. 
 
U okviru projekta „Škole za 21. vijek“, pobjedom na Nacionalnom takmičenju iz programiranja uz upotrebu Micro:bit uređaja u Podgorici, učenici ove vaspitno obrazovne ustanove učestvovali su i na regionalnoj konferenciji „Nove tehnologije u obrazovanju“, koje je održano u Beogradu, a na kojem su osvojili četvrto mjesto.
 
Pored nastavnih, Milica je posvećena i vannastavnim aktivnostima, pa već pet godina aktivno igra folklor.
 
,,Na nagovor roditelja upisala sam folklor, zainteresovalo me je i eto tu sam sada. U slobodno vrijeme volim i da pjevam, i žao mi je što nijesam upisala i muzičku školu", ističe ona. 
 
Savjetovala je svoje vršnjake da uvijek vjeruju u sebe.
 
,,Uz trud, rad i upornost sve može da se postigne", zaključuje Milica.
 
 
 
 
 
Autorka: Eldina Bećirović 
Video: Vladimir Jelić
Foto: Printscreen
Audio obrada: Sanida Kajević
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.