Osnovci iz Godijeva uspješno završavaju školsku godinu (video)

Učenje na daljinu i rad u osnovnoj školi ,,Šukrija Međedović" u Godijevu prošao je uspješno, saopštila je direktorica te vaspitno-obrazovne ustanove, Minela Gredić Bećirović.

Gostujući u emisiji ,,Riječ o školstvu", Radija Bijelo Polje, ona je kazala da su se zaposleni u školi pobrinuli da do svih učenika dođe nastavni sadržaj.

,,Na početku jeste bilo nedoumica, ali smo ih u hodu rješavali. Uspjeli smo da otklonimo nedostatke,  svi smo bili uključeni u mrežu saradnje. Pohvalila bih nastavni kadar, dali su sve od sebe da djeca savladaju sadržaj, jer područje je takvo da nije baš dobro pokriveno internet mrežom, ali djeca nijesu bila uskraćena, čak su neki nastavnici, uz sve preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela, do kuća pojedinih učenika nosili materijal", ističe Gredić Bećirović.

Dodaje da nastavnici ovih dana zaključuju ocjene.

,,Ocjene će biti zaslužene. Djeci treba malo i popustiti, da ih na neki način uvažimo jer su bili u proteklom periodu pogubljeni. Kada smo imali posljednji susret sa nastavnicima, govorili smo o ovom periodu ocjenjivanja, i čini mi se da su zadovoljni radom učenika", pojašnjava direktorica OŠ ,,Šukrija Međedović".

Kao i u ostalim školama, i vaspitno-obrazovna ustanova u Godijevu spremna je za dolazak đaka prvaka.

,,Upis je ove godine elektronskim putem, međutim neki roditelji ne mogu odraditi upis na taj način, ali mi im stojimo na usluzi. Krenuli su i termini razgovora sa roditeljima i djecom. Naša škola ove godine upisuje pet đaka prvaka, testiranje već počinje tako da su djeca dobrodošla", jasna je Gredić Bećirović.

Osnovna škola ,,Šukrija Međedović" u Godijevu, sa matičnim jedinicama na Sipanju, u Ivanju i Radulićima trenutno broji 106 učenika.

,,Imamo organizovan prevoz đaka, kombi jeste starijeg tipa, ali bitno je da su djeca zbrinuta i bezbjedna na putu do škole. Jedan broj djece koja putuju sa Šipovica nemaju obezbijeđen prevoz, jer nije moguće organizovati ni vremenski, a i to ne dozvoljavaju uslovi puta, nažalost. Većina naših nastavnika putuje do škole, što znatno oduzima vrijeme jer je škola dsta udaljena od grada, ali nije nam žao, jer su učenici zlata vrijedni. Kada odemo na posao, zaboravimo na sve, dajemo sve od sebe da djeca zadovoljna pođu kući", iskrena je direktorica.

Uslovi rada u školi su, kako ističe, dobri.

,,Nastava se od 2010.godine izvodi u novoj zgradi, imamo savremena sredstva za rad. Učenici dobijaju kvalitetna znanja i sve što im je neophodno. Imamo veliki teren ispred škole, jedino što trenutno nedostaje jeste fiskulturna sala, jer kada počne zimski period djeca nemaju prostor za fizičko vaspitanje, ali nadam se da će se i to u naredniom periodu realizovati", pojašnjava Gredić Bećirović.

Navodi da su učenici devetog razreda prošle sedmice polagali eksterni ispit, uz preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela.

Direktorica ove vaspitno-obrazovne ustanove savjetuje polumaturantima da pronađu svoj put uz svoje želje.

,,Svjedoci smo vremena kada baš želje nijesu prioritet, već mogućnosti budučeg rada i poziva. Savjetujem učenike da uvijek poslušaju svoj razum, i neka im na prvom mjestu budu mogućnosti", zaključuje Minela Gredić Bećirović.

Osnovna škola ,,Šukrija Međedović" osnovana je 1971.godine, nakon razdvajanja škola sa tog područja.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE