Bećirović: “Naša država i društvo uopšte neće tolerisati ovakve fašističke ispade”

Opštinski odbor Socijaldemokrata Bijelog Polja najoštrije osuđuje vandalski čin koji se u ranim jutarnjim satima desio na našem trgu.

Naime, vandali su na trgu Slobode polomili postolja i držače, ali i oskrnavili 12 državnih zastava, koje se svake godine postavljaju u čast obilježavanja Dana nezavisnosti i Dana državnosti.

“Svjesni svih različitosti u smislu vjerskih, nacionalnih, političkih, kulturnih i svih drugih osobenosti iz kojih proističu Ustavom zagarantovana prava svih naroda i svakog pojedinca unutar naše države, što smatramo najvećim bogatstvom Crne Gore, krajnje je vrijeme da se jednom dijelu uzurpatora i povampirenih faštista jasno da do znanja da ovakvo ponašanje nema podršku od većine naših sugrađana i da će država znati da da jasan i efikasan odgovor ovakvim pojedincima. Namjerno kažemo pojedincima, jer želimo i dalje da vjerujemo da, paljenje, slamanje i skrnavljenje bilo čijih zastava, a posebno naših državnih, nije svojstveno bilo kojem, narodu, politici ili normalnom čovjeku, već izopačenoj grupi pojedinaca koji ne žele dobro ni sebi, niti bilo kome drugom”, navodi se u saopštenju OO SD Bijelo Polje, koje potpisuje clan Predsjedništva SD-a Nermin Bećirović.

Iz SD-a pozivaju nadležne institucije da što hitnije pronađu počinioce i kazne ih na adekvatan način i u skladu sa zakonom, čime će jasno dati doznanja da naša država i društvo uopšte neće tolerisati ovakve fašističke ispade.

“Apelujemo na sve naše sugrađane, da bez obzira na pomenute razlike, poštujemo jedni druge, a posebno naše zajedničke državne simbole I sačuvamo duh i simbol zajedništva, multietničnosti i multikulturalnosti po čemu je Bijelo Polje nadaleko preoznato, a što su nam preci u amanet ostavili. Na kraju poručujemo ovim i ovakvima, da ogromna većina građana snažno ostaje na evropskom putu, antifašizma, mira i tolerancije, koji ovakvi pojedinci svojim fašističkim potrebama i potezima ne mogu uzdrmati”, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Opštinski odbor Socijaldemokrata Bijelog Polja

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE