TA “RAMS” obilježila 15 godina uspješnog rada (VIDEO)

Turistička agencija “RAMS” proslavila je ove godine deceniju i po od osnivanja, a u Crnoj Gori i šire prepoznata je kao zaštitni znak kvaliteta i promoter seoskog turizma. Gostujući u emisiji “Biznis zona”, suvlasnica agencije Sabina Ramović, ispričala je da je riječ o porodičnom biznisu, koji je ona  sa suprugom Musom započela prije 15 godina, zahvaljujući kreditu za samozapošljavanje dobijenom od Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. 

Kaže, da su njihove poslovne ambicije bile veće od onoga što im je trgovinski sektor, kojim su se bavili do tada, pružao. Ističe i da se posao agencije razvijao spontano, prilagođavajući se tokovima koje je nametala aktuelna situacija u razvoju crnogorskog  turizma.

“Već tada smo postali svjesni, da trgovina, kojom smo se porodično bavili, ne ispunjava naša očekivanja, nije naše životno opredeljenje i tražili smo novu šansu. Krajem 2004. godine smo donijeli odluku da osnujemo turističku agenciju, s namjerom da organizujemo turisitička putovanja. Međutim, kako se u životu ne dešava ništa slučajno, tako je i naš razvoj krenuo u drugom smjeru. Naime, nekoliko mjeseci kasnije Bijelo Polje su posjetili predstavnici  asocijacije “Beton Montenegro“,  iz Francuske, koja je povezivala tri opštine (Bijelo Polje, Berane i Rožaje sa regijom Bretanja u Francuskoj), sa namjerom da sagledaju mogućnosti razvoja seoskog turizma.

Naša agencija je od Opštine dobila poziv da budemo domaćini Francuzima koji su tražili lijepu prirodu, domaću hranu, smještaj u seoskom domoaćinstvu, sve ono što smo  imali u izobilju, osim  smještajnih kapaciteta. Nama je samo preostalo da sve što nam je priroda dala upakujemo  u dobar turistički proizvod i to ponudimo inostranom gostu, tako da smo već u julu 2005.godine ugostili prvu grupu francuskih turista”, ističe Ramović, podsjećajući da su do sada, u organizaciji ”RAMS-a”, na sjeveru Crne Gore, boravili turisti iz dvadeset i jedne zemlje širom svijeta (od pet mjeseci do 86 godina starosti).

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE