Dvije OSI nastavljaju radni angažman

Dvije osobe sa invaliditetom i nakon završetka projekta „Obukom do posla i socijalizacije“ nastaviće da rade u firmama „Auto Suki“ i "Favorit Auto Centar", saopšteno je na završnoj konferenciji za medije.

Kako je saopštila koordinatorka projekta, Ansela Suljević, ta dva lica sa invaliditetom biće angažovana kao prodavci auto djelova, a radni odnos će im biti produžen na minimum još devet mjeseci.

Suljević je podsjetila da su oni, zajedno sa ostalim osobama sa invaliditetom, prošli obuku obuku za auto mehaničara, prodavca auto djelova i instalatera auto klime.

„Tokom trajanja projekta šest osoba sa invaliditetom je uspješno završilo obuku, a nakon toga njih četvoro je zapošljeno na period od pet mjeseci. Odlično su se svi snašli u novom radnom okruženju, a  njihovim angažmanom zadovoljni su i poslodavci, tako da će dvoje i po završetku projekta nastaviti da radi“, kazala je Suljević, podsjećajući da je cilj projekta i bio smanjenje socijalne isključenosti OSI.

Jedan od učesnika projekta, Ferid Ljuca, saopštio je da je jako zadovoljna stečenim znanjem, koje će mu svakako koristiti prilikom traženja posla.

„Jako sam zahvalan svima, kako mentorima i instruktorima, tako i realizatorima projekta. Ovo je jedno veliko iskustvo za sve nas, mnogo nam je značilo i iskreno se nadam da će opet biti ovakvih projekata“, rekao je Ljuca.

Projekat „Obukom do posla i socijalizacije“ realizovala je firma DOO „Auto Suki“ u saradnji sa firmom „Favorit Auto centar“, a Vesna Vujisić iz Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, koji je i podržao realizaciju projekta, kazala je da su rezultati odlični.

„Projekat je  uspješno realizovan, sve planirane aktivnosti su odrađane u rokovima i kvalitetno, lica  sa invaliditetom koja su bila angažovana u ovom projektu su zaista dosta toga naučila, zadovoljni su, što je svakako i najvažnije“, kazala je Vujisić, podsjećajući  da je ukupna vrijednost projekta  oko 47 000 eura.

Ona je napomenula da Zavod za zapošljavanje već dugi niz godina finansira ove projekte kako bi zajednički unaprijedili polažaj lica sa invaliditetom.

„Očekujemo da ovih dana izađe novi javni poziv  gdje će se poslodavci i nevladni sketor prijaviti u cilju obučavanja i zapošljavanja lica sa invaliditetom“, najavila je Vujisić.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE