Pozvati broj trijažnog centra 069 333 128 u slučaju sumnje na infekciju virusom COVID-19

Građani koji sumnjaju da su zaraženi virusom COVID-19 mogu se javiti na broj trijažnog centra koji funkcioniše  u okviru Dnevnog centra “Tisa” - 069 333 128, saopštili su iz bjelopoljskog Doma zdravlja.

Podsjetimo, prošle sedmice je u prostorijama Dnevnog centra “Tisa” u Bijelom Polju počela sa radom jedinica za trijažu pacijenata sa sumnjivim simptomima Virusa Covid-19, radi prevencije širenja korona virusa.

Privremena jedinica u kojoj će se nalaziti medicinski tim sa zaštitnom opremom radiće trijažu pacijenata.

“Svim pacijentima sa pozitivnom anamnezom mjeriće se tjelesna temperatura beskontaktnim uređajem, uz obavezno popunjavanje propisanog epidemiološkog upitnika. Ukoliko se posumnja na infekciju korona virusom, u konsultaciji sa epidemiologom pacijentu se uzima uzorak brisa koji se šalje na analizu Institutu za javno zdravlje u Podgoricu. Ukoliko pacijent NEMA simptome oboljevanja od Covid-19, biće mu omogućena dalja medicinska njega u  Centru za Hitnu medicinsku pomoć ili Bolnici”, saopštili su ranije iz Tima za zaštitu i spašavanje Bijelo Polje.

Na ovaj način će biti zaštićeni od kontaminacije Dom zdravlja, Bolnica i Hitna pomoć od sumnjivih pacijenata na korona virus.

Foto: arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE