Trenirajte kod kuće uz pomoć savjeta uspješne sportske porodice Šekularac

U cilju da svojim sugrađanima olakša vježbanje kod kuće i podstakne ih i da u ovim trenucima budu fizički  aktivni, uspješna sportska porodica Šekularac krenula je sa objavljivanjem treninga putem društvenih mreža.

S obzirom da su zbog pojave korona virusa zatvorene teretane, sportski i fitnes centri, oni su osmislili treninge koje apsolutno svako može odraditi kod kuće.

Kako je za Radio Bijelo Polje saopštio Stefan Šekularac, riječ je o treninzima koji ne oduzimaju mnogo vremena, ali koji su jako važni za održavanje forme.

“Trening traje nekih 15 do 20 minuta, a podrazumijeva osnovne vježbe koje vjerovatno svi već i znaju. Ono što je jako važno, ovi treninzi  ne zahtijevaju upotrebu nekih specijalnih rekvizita i opreme, te ih je vrlo lako odraditi kod kuće”, kazao je Šekularac.

Istakao je da se trude da trening uvijek bude drugačiji.

“Svi smo uključeni u osmišljavanje treninga, kako bi bili što zanimljiviji i kreativniji. Svako od nas uvijek ima neku novu ideju, a vidim da se to ljudima dopada”, dodao je Stefan.

Napomenuo je da sve video snimke objavljuju putem tri instagram profila – Stefan Kolos Centar, Nemanja Šekularac i Teretana Olymp.

“Ispod video klipova mogu se naći konkretna objašnjenja svake  vježbe, koliko treba ponavljanja, na koji način odraditi određenu vježbu, kako bi trening bio uspješan i kako bi zaista dao rezultate”, saopštio je Stefan, koji se inače već dugi niz godina bavi bodibildingom.

Stefan je dodao da se, ukoliko vježbamo i treniramo, ne moramo odreći domaćih specijaliteta, ali da ipak slatkiše i gazirane sokove treba izbjegavati.

Poručuje da je ipak najvažnije u ovim trenucima ostati smiren i pozitivno razmišljati.

“Razumijem da su ljudi uplašeni, što od virusa, što od toga šta dalje kada sve ovo prođe, s obzirom da mnogi od nas  sada i ne rade. Ja ih u potpunosti razmijem, jer su i nama zatvorene teretane u Budvi, Tivtu, Podgorici i Bijelom Polju. Ali sada je najvažnije da pozitivno razmišljamo, sve će ovo proći, a mi ćemo izaći još jači”, zaključio je Stefan.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: privatna arhiva

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE