Humanitarna pomoć za pripadnike RE populacije

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje danas je u saradnji sa Njemačkim Helpom podijelila 83 paketa humanitarne pomoći za pripadnike RE populacije sa teritorije Opštine Bijelo Polje. 

Ovu vrijednu humanitarnu pomoć obezbijedio je Njemački HELP, i ona je podijeljena u svim romskim naseljima u našoj opštini. 

Sve romske porodice koje broje do 6 članova dobile su po jedan paket humanitarne pomoći, dok porodice sa šest i više članova po dva paketa. Ovo je samo još jedan primjer da zajednički brinemo o svim sugrađanima i da smo u ovim trenucima tu za svakog kome je pomoć potrebna. 

Iz Crvenog krsta zahvaljuju Help-u i ističu da je saradnja i pomoć koju im pružaju iz te organizacije veoma značajna, te se nadaju da će se ovakva vrsta pomoći i podrške nastaviti i u narednom periodu.

Takoše su zahvalni pripadnicima romske populacije koji su pomogli tokom raspodjele, te naglašavaju da ovo neće biti jedina pomoć koju će distribuirati za ovu populaciju. Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje i lokalmna samouprava u saradnji sa partnerima i u narednom periodu nastaviće da pomažu i brinu za sve ugrožene kategorije stanovništva sa teritorije naše opštine.

 

Saopštenje i foto: Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje

Tekst objavila: Sanida Kajević