Smailović: Vratite se dobrim knjigama i filmovima

Pandemija korona virusa zatvorila je ustanove kulture, biblioteke, muzeje, bioskope, ali svi oni koji žele da se duhovno oplemenjuju, to mogu učiniti i kod svoje kuće.

Čitanje knjiga, gledanje starih dobrih filmova i virtuelna posjeta institucijama kulture, jedan je od najboljih načina da utrošite slobodno vrijeme, kaže za Radio Bijelo Polje rukovodilac Narodne biblioteke, Edin Smailović.

“S obzirom da smo svi u nekoj vrsti karantina i da većinu vremena provodimo kod kuće na nama je kako ćemo ga osmisliti i iskoristiti. Zahavljujući modernim tehnologijima kulturni sadržaji su nam lako dostupni, tako da putem interneta brzo možemo naći knjigu koju želimo da pročitamo, putem digitalnih kanala emituju se predstave, filmovi, a možemo čak i virtuelno pogledati postavku u nekom muzeju“, poručuje Smailović.

Ističe i da svi vjerovatno kod kuće imaju neke mini biblioteke, ali i literaturu koju najradije čitaju.

„Možda je dobro da se vratimo nekim knjigama koje smo davno pročitali, a učinile su nam se dobre. Dakle, pronađite na policama one knjige koje su vam se najviše svidjele i posvetite im ponovo pažnju“, dodaje rukovodilac Narodne biblioteke.

Ipak, u ovom trenutku je, kako kaže, najvažnije da se svi „naoružamo“ strpljenjem.

„Ja bih prije svega svim građanima Bijelog Polja poručio da se u ovoj situaciji naoružaju strpljenjem, da budemo disciplinovani i da poštujemo savjete i preporuke onih koji brinu o nama, kako bi sve ovo lakše i brže prebrodili“, zaključuje Smailović.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE