U Bijelom Polju nema zaraženih virusom COVID-19, opštinski Tim za zaštitu i spašavanje preduzima sve neophodne mjere (video)

U bjelopoljskoj opštini do sada nije potvrđen ni  jedan slučaj zaraze virusom COVID-19, ali opštinski Tim za zaštitu i spašavanje apeluje još jednom  na građane da ostanu kod kuće i poštuju sve mjere koje se donose na lokalnom i nacionalnom nivou, saopštio je danas sekretar tog Tima, Marko Maslovarić.

On je istakao da Tim za zaštitu i spašavanje  preduzima  sve neophodne aktivnosti u cilju zaštite zdravlja građana, a kako je kazao, juče je počeo i trijažni proces, a određeno je i mjesto za karantin.

“Dnevni centar 'Tisa' određen je kao trijažni centar i tu se mogu javiti svi oni koji imaju simptome virusa COVID-19 ili sumnjaju da su bili u kontaktu sa nekim zaraženim. U trijažnom centru su angažovani medicinski radnici iz Opšte bolnice i Doma zdravlja, koji će zbrinjavati sugrađane koji se jave. Takođe, donijeli smo odluku da  hotel 'Bijela Rada' bude karantin, jer ispunjava sve uslove za karantinski smještaj”, saopštio je Maslovarić.



Sekretar Tima za zaštitu i spašavanje saopštio je da su do sada u bjelopoljsku Opštu bolnicu stigla dva respiratora, a očekuju i veliku količinu zaštitne medicinske opreme.

“Za sada imamo dovoljno opreme, tako da nema potrebe za panikom, a očekujemo da stignu i nove narudžbine i donacije, koje će doprinijeti efikasnijem sprovođenju preduzetih mjera zaštite u borbi protiv epidemije COVID-19”, kazao je Maslovarić.

Sekretar je napomenuo da je Tim za zaštitu i spašavanje Bijelo Polje do sada donio više od 50 mjera koje su usklađene sa naredbama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i Vlade Crne Gore.

“Sve naše službe  su na terenu, vrše kontrolu poštovanja svih donosenih mjera, a posebno onih koji se odnose na  poštovanje samoizolacje, tako da apelujemo na sve građane da prijave one koji prekrše ovu mjeru”, istakao je sekretar Tima za zaštitu i spašavanje.

On je podsjetio da su zatvorene sve javne površine, gradska kapela, gasulhana, da je naložena dezinfekcija javnih površina, te da su, između ostalog, formirane i viber grupe sa predstavnicima mjesnih zajednica, kako bi imali kontinuiranu komunikaciju.



Sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove, Muzafer Badžić, saopštio je da građani Bijelog Polja uglavnom poštuju sve donesene mjere.

“Sekretarijat za inspekcijske poslove zajedno sa Komunalnom policijom vrši redovnu kontrolu kako javnih površina, tako i ostalih objekata koji imaju dozvolu za vršenje svojih usluga. Naša uloga je prije svega da opomenemo i upozorimo građane da je neophodno da poštuju sve mjere, da vode računa o socijalnoj distanci, da ne izlaze bez prijeke potrebe, jer je to najbolji način da zaštite i sebe i druge”, kazao je Badžić.

On je napomenuo da vrše kontrolu i linijskog i taxi prevoza, te da do sada nije bilo prijava po tom osnovu.

 

 

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tekst objavila: Sanida Kajević

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE