Kućnim ljubimcima potrebnija ljubav i pažnja više nego ranije

Veterinarske  ambulante u Bijelom Polju organizovale su svoj rad u saglasnosti sa preporukama NKT, tako da se u ambulanti  “Grandov” nalazi personal koji je neophodan za normalno odvijanje posla, dok je terenska služba organizovala rad od kuće, kazao je doktor veterine Davor Korunčić.

Govoreći za Radio Bijelo Polje, dr Korunčić je kazao da  su u  ambulanti  prisutni dispečeri  i doktor veterinarske medicine, dok se ostali personal po potrebi poziva i angažuje od kuće. Takođe, na vratima ambulante su istaknute instrukcije za postupanje građana o obavezi poštovanja socijalne distance. Ambulanta radi  od 08:00 do 18:00 časova, dok se pozivi za terenski rad primaju 24 sata”, kaže Korunčić.

Dr Korunčić je savjetovao vlasnicima kućnih ljubimaca samo nužno izvođenje životinja, zbog obavljanja fizioloških aktivnosti, a nakon toga obavezno pranje i dezinfekcija šapica, kako bi se spriječilo mehaničko prenošenje virusa sa životinje na vlasnika.

“Čitava stuacija oko kućne izolacije stresna je kako za čovjeka tako i za životinje. Stres dovodi do pada imuniteta životinja, a samim tim i određenih bolesti, pa se ovih dana savjetuje pojačana hrana za kućne ljubimce, obogaćena  suplementima. Takođe, treba se što više  igrati sa kućnim ljubimcima, pružiti  im pažnju i ljubav,koja im je sada potrebna više nego ranije”, kaže dr Korunčić.

 

Autorka teksta: Tanja Dangubić

Foto: sites.google.com

Tekst objavila: Sanida Kajević

 BEZ SAGLASNOST REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE