Za kvalitetne biznis projekte od tri do 7,5 hiljada eura (video)

Zavod za zapošljavanje Crne Gore objaviće krajem marta drugi Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava od tri do 7,5 hiljada eura, kazala je Svetlana Krgović, kordinatorka Programa grantova za samozapošljavanje.

Gostujući u emisiji “Aktuelno”, Radija Bijelo Polje, ona je podsjetila da je Program vrijedan 3,5 miliona eura, koji kofinansiraju Evropska unija i Vlada Crne Gore.

“Projekat “Podrška samozapošljavanju” predstavlja dio 18 miliona vrijednog Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU, a koji Zavod sprovodi u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, Ministarstvom rada i socijalnog staranja i Ministarstvom finansija. Radi se o bespovratnim sredstvima u iznosu od tri do 7,5 hiljada eura, koja se nude nezaposlenim licima po izuzetno povoljnim uslovima i jednostavnom procedurom, za realizaciju  biznis ideje. Osnovni cilj ovog projekta je otvaranje  400 radnih mjesta odnosno, 400 novih preduzeća”, objasnila je Krgović.

Ona je podsjetila da su tri i po milionaeura podijeljena u tri jednogodišnja ciklusa, a prvi poziv za grantove, već je realizovan, i krajem februara biće potpisani ugovori sa aplikantima čija je biznis ideja prihvaćena. Drugi poziv će biti objavljen krajem marta ili početkom aprila i on će takođe biti  predviđen za 140 korisnika. Oni će, u zavisnosti od projekta, dobiti od tri do 7,5 hiljada eura, koja mogu biti utrošena za kupovinu opreme, aparata, repromaterijala i sl.”, istakla je Krgović.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska relaizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

Tekst objavila: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE