Održana još jedna litija ulicama Bijelog Polja

Protestnom šetnjom iskazano je i večeras neslaganje sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti. Više hiljada Bjelopoljaca nakon molebana u crkvi sv. apostola Petra i Pavla krenulo je mirnom šetnjom do crkve sv. Nikole u Nikoljcu.

Prisutnim građanima se obratio iguman manastira Zlateš u Tomaševu Nikolaj Stamatović, koji je poručio da će se svakog četvrtka i nedjelje u još većem broju okupljati oko svetinja.

“Danas ovdje i u čitavoj Crnoj Gori narod je ustao da brani svoje svetinje u jednu ruku svi smo žalosni zbog donošenja ovakvoga zakona, sa druge strane smo radosni što nas je Bog udostojio da i danas u 21 vijeku možemo stati i posvjedočiti to da smo pravoslavni hrišćani i da branimo ono što je za nas najsvetije,” kazao je Stamatović.

On je pozvao vjernike da ostanu dostojanstveni, naglašavajući da je jedini način da se izbore protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti upravo mirna i molitvena litija.

“Da ne nasjedamo na provokacije, nemojmo dozvoliti da cijepamo zastave ili da, kao što je bio slučaj u Vraneškoj dolini, crtamo neke znakove, a to nije način da pokazujemo koliki smo vjernici niti je naša borba da uništavamo ono što ne treba” naveo je iguman Stamatović

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE