Poštovanje kupaca i poslovnih partnera recept za dugovječnost na tržištu (video)

Jedan od glavnih ciljeva kojima smo se vodili kada smo osnivali firmu “Hafel” bio je da maksimalno izađemo u susret potrebama naših klijenata i budemo prepoznatljivi na lokalnom  tržištu, kazao je Hajrudin Bećirbašić, vlasnik i izvršni direktor te firme.

Gostujući u emisiji “Biznis zona” Radija Bijelo Polje, Bećirbašić podsjetio je da je firma osnovana 1991. godine, i da će sljedeće godine obilježiti tri decenije uspješnog rada.

“Kada smo brat i ja, na nagovor oca, osnovali Hafel, trgovinskih firmi u gradu u to vrijeme bilo je dosta, jer su mnoge fabrike zatvorene i trebalo je od nečega živjeti. Otac, budući da je bio zabrinut za našu egzistenciju, predložio je da se posvetimo privatnom poslu, da započnemo uslužnu djelatnost, i tri decenije kasnije, mogu da kažem da sam zadovoljan onim što smo postigli”, priča Hajrudin.

“Dosta stoji iza našeg mukotpnog rada. Međutim, kada je čovjek mlad, ima viziju i zna šta želi u životu, uspije da prevaziđe brojne barijere sa kojima se suočava na tom putu. Zadovoljni smo onim što smo uradili i koliko smo postigli, mada uvijek može više. Nije nam bila ambicija da poslujemo van lokalnog tržišta, ali, možda kasnije, kad djeca završe škole, uključe se u posao, možda proširimo našu djelatnost i van Bijelog Polja”, priča Hajrudin.

Dodaje, da iako je njegova porodica bila bez većeg iskustva u ovom poslu, danas su cijenjeni u trgovačkoj branši. Zahvaljujući profesionlnom odnosu prema poslu, poštujući dobavljače, poslovne partnere i kupce, uspjeli su da sve ove godine budu uspješni u poslu, povećaju obim posla, tako da danas u okviru ove porodične firme posluju tri prodajna objekta, a kvalitetne odjevne predmete u Hafelu mogu kupiti i najprobirljiviji kupci. Hajrudin naglašava i da godinama uspješno sarađuje sa renomiranim tekstilnim kompanijama iz Crne Gore i regiona, zahvaljujući odgovornom i profesionalnom odnosu, i poštujući ono što je dogovoreno.

Repriza emisije “Biznis zona” biće emitovana na programu Radija Bijelo Polje od 20:15 časova.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska relaizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

 

Tekst objavila: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE