Kvalitetom poljoprivrednih proizvoda obezbijediti održivost na tržištu

Projekat „Domaća web platforma“ koji NVO Multimedijal Montenegro realizuje u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja  predstavjen  je danas u hotelu Franca za 40 poljoprivrednih proizvođača.

Organski i proizvođači koji se bave prozvodnjom hrane na tradicionalan način, moći će ubuduće, zahvaljući internetu i veb platformama, da   promovišu svoje proizvode i plasiraju ih širom Crne Gore, kazao Željko Đukić, predsjednik NVO Multimedijal Montenegro. "Radi se o strateški važnom projektu za razvoj poljoprivrede, u okviru kojeg ćemo organizovati više aktivnosti u cilju uspostavljanja inovativne web platform (web sajt), te umrežiti poljprivrednike sa sjevera koji proizvode zdravu hranu i građane iz gradskih sredina koji imaju potrebu da kupuju domaće, tradicionalne poljoprivredne proizvode.

Takođe, poljoprivredne proizvođače povezaćemo  i sa vlasnicima restorana, hotela i drugih ugostiteljskih objekata iz čitave Crne Gore kako bi imali mogućnost da i njima prodaju zdrave i svježe domaće proizvode. Kratke reportaže o njima i načinu na koji proizvode hranu postavićemo na web sajt“ istakao je Đukić  i dodao da su projektom obuhvaćeni poljoprivrednici sa sjevera.

Merisa Čekić iz Ministarstva poljoprivrede je kazala da je taj vladin resor prepoznao važnost projekta te da će i u buduće pomagati aktivnosti u oblasti poljoprivrede.

„Ovaj projekat uključuje i edukaciju malih poljoprivrednih proizvođača kako da kvalitet proizvodnje podignu na viši nivo kroz brendiranje, i budu konkurentniji na tržištu“ kazala je Čekić.

Stanija Braunović iz Mojkovca koja se bavi branjem samoniklog ljekovitog bilja kaže da će projekat značiti puno svima koji se bave poljoprivredom.

“Sajt koji namjerava da pokrene ova nevladina organizacija puno će značiti za sve koji se bave poljoprivredom, jer će ono što proizvedemo biti dostupnije širem krugu potrošača", kazala je Braunović.

 Autorka: Vanja Šabanović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE