Bez vode i struje danas brojni potrošači

Zbog sanacije kvara na glavnom distributivnom cjevovodu u naselju Rasadnik,  bez vode će od 09:30 do 18:00 časova biti  Ravna Rijeka, Kruševo, Ribarevine, Rakonje, Medanovići, Rasadnik, Babića brijeg, Pripčići i  dio Zaimovića livada, U Rasovu, Resniku, Strojtanici i dijelu  Gornje Lješnice, kao i naseljima koja gravitiraju na visočijim kotama biće smanjen pritisak, saopštili su iz Vodovoda-Bistrica.

Zbog radova na elektro mreži bez  struje će  od 7:30 do 8:30 kao i od16:00 do 17:00 sati biti Kisela Voda, Livadice, Dubrave, Kukulje, Sela, Potkrajci, Njegnjevo, Sutivan, Kneževići, Orahovica,  Konatari, Unevina,  Podbrežje,  Metanjac, Kanje,  Dobrakovo, Milovo, Mioče, Dobro Brdo, Dobrinje, Gubavač, Voljavac, Rodijelja, Žiljak, Bistrica, Kostenica, Jablanovo, Požeginja, Šolje i Mojstir. Struju od 10 do 16 sati neće imati Brestovik, Crhalj, Lazovići, Radulići, Brzava i Donja Lipnica. Bez  napajanja od od 9:00 do  14:00 sati biće Dječji vrtić i Krstače,  a od 9:00 do  12:00 sati Femića Krš, saopštili su iz CEDIS-a.

Ljekarsku pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći  tokom protekla 24  sata zatražile  je 57 osobe, a dežurne ekipe su obavile i 6  kućnih posjeta.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog dana rođene su dvije bebe.

Saobraćaj odvija po mokrim i klizavim kolovozuma. Vidljivost je mjestimično smanjena. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagodjena trenutnom stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja.Na putevima na kojima se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja i strpljenje. Do 20.02.2020. godine, zbog izvodjenja radova na sanaciji kosine na regionalnom putu  Djurdjevića Tara – Mojkovac, lokalitet Sokolovina, odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 07.00 – 12.00 i od 13.00 – 16.00 časova. Zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta Barski Most –Ribarevine, dionica obilaznica Bijelo Polje –Ribarevine, dpromijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.Saobraćaj je umjerenog intenziteta.

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a ponegdje je moguća i slaba kratkotrajna kiša. ujutru na sjeveru po kotlinama magla ili niska oblačnost.Vjetar slab do umjeren, jugozapadni i zapadni. Jutarnja temperatura vazduha -3 do 10, najviša dnevna 5 do 17 stepeni.