Sportski magazin – pregled utakmica odigranih za vikend (audio)

Protekli vikend u Bijelom Polju obilježila su brojna sportska dešavanja, a dok su rukometaši i košarkaši slavili, odbojkaši i odbojkašice Jedinstva Franca upisali su poraze.

O rezultatima odigranih utakmica danas smo govorili u emisiji „Sportski magazin“ – poslušajte i izjave trenera!

U derbiju 8. kola Prve crnogorske lige odbojkaši Jedinstva Franca poraženi su sinoć u Bijelom Polju od Budućnosti, rezultatom 1:3 (22:25 29:27 20:25 21:25).

Nakon što su tokom pripremnog perioda ostali bez dva najbolja igrača, Minića i Ćosića, Bjelopoljci su nastupili u dodatno oslabljenom sastavu, zbog povreda velikog broja igrača.

Najbolji u našem timu bio je Prušević sa 17 poena, a istakli su se i Rudić sa 11 i Radević sa 10.U ekipi Budućnosti najefikasniji je bio Peruničić sa 17 poena, Jelić je postigao 13, a Jovović 12.

Trener odbojkaša Jedinstva, Darko Prebiračević, nakon utakmice kazao je za Radio Bijelo Polje da je poraz zapravo rezultat problema kojih ih prate od od samog pripremnog perioda.

 „Imamo veliki problem sa povredama i to se nastavilo i večeras. Dva igrača smo morali da izvedemo iz igre tokom trećeg seta i generalno taj problem koji smo imali tokom januara sa povredama i slabim treningom je dao ovakav rezultat“, rekao je Prebiračević.

Ipak, kako je kazao, Bjelopoljce u naredne dvije, tri sedmice čeka mirniji period.

 „U utakmice do polufinala Play off-a i Kup-a ulazimo maksimalno rasterećeni, na prvom mjestu nam je da saniramo te povrede i da se što bolje pripremimo. Smatram da imamo prostora da igramo mnogo bolje od ovoga što smo pokazali večeras i očekujem da ćemo tu punu formu sa ekipom sa kojom smo ušli u drugi dio sezone dostići već krajem februara“, podvukao je trener Bjelopoljaca.

I trener Budućnosti, Balša Radulović, kazao je da je utakmica bila jako teška.

 „Negdje smo i očekivali da ćemo imati veću šansu da pobijedimo, s obzirom da je ekipa Jedinstva oslabljena u odnosu na prvi dio sezone. Međutim, nijesmo mogli ni mi ni ekipa Jedinstva da izgledamo onako treba, s obzirom da je duga pauza za nama, ali mislim da je ovo bila uzbudljiva partija i da će kvalitet naše igre iz kola u kolo biti sve veći“, rekao je Radulović.

Poraz su doživjele i naše odbojkašice.

One su juče  u SC „Nikoljac“  izgubile od ekipe Gimnazijalac 1:3 (24:26 25:22 13:25 13:25), u utakmici 11. kola Prve crnogorske lige.

Bjelopoljkama je pripao samo jedan set, a najbolje u našem timu bile su Milica Radović i Gordana Madžgalj sa po osam poena.

Najefikasnija u ekipi Gimnazijalac bila je Ksenija Simun koja je postigla čak 20 poena.

Trener odbojkašica Jedinstva, Mladen Miladinović, čestitao je odbojkašicama Gimnazijalca na pobjedi, ali i istakao da je zadovoljan igrom njegovih igračica.

„U prvom setu imali smo vođstvo 24:20, ali nijesmo uspjeli da ga na kraju dobijemo i mislim da je to dosta uticalo na nastavak utakmice.  Drugi set smo uspjeli da dobijemo, ali smo već u nastavku pali, jer smo bili istrošeni“, kazao je Miladinović.

Kako je rekao, okreću se utakmicma koje slijede.

„Očekuju nas mečevi sa ekipama iz donjeg dijela tabele i upravo ćemo u tim utamicama ići na pobjede, kako bi ostvarili naš cilj, a to je opstanak u Prvoj ligi“, istakao je trener Jedinstva.

Čestitke odbojkašicama Jedinstva na borbenoj igri uputio je i trener Gimnazijalca, Milan Franović.

„U poslednjih nekoliko utakmica koje smo igrali sa Jedinstvom imali smo problem da napravimo poen, jer igraju odličnu odbranu, ali mislim da će uz još malo iskustva biti odlična ekipa“, rekao je Franović.

On je rekao da su njegove odbojkašice nervozno ušle u utakmicu, ali da su ipak zasluženo pobijedile.

„Mi smo malo nervozno ušli u utakmicu, prvi set na sreću preokrenuli i dobili, a drugi izgubili upravo zbog te nee nervoze. Poslije toga sam uspio da smirim ekipu i da dođemo do prave naše igre, dobrog servisa, napada i kontri“, kazao je trener Gimnazijalca.

Iako je ovo bilo loš vikend za bjelopoljsku odbojku, košarkaši Jedinstva uspjeli su da upišu pobjedu.

Oni su savladali u Herceg Novom ekipu Primorja, rezultatom 75:74, u 17. kolu Erste lige Crne Gore.

Pobjedu Bjelopoljcima donio je Vladan Kaluđerović i to košem u poslednjoj sekundi meča.

“Zaslužena pobjeda u pravoj prvenstvenoj i do kraja neizvjesnoj utakmici. Svi momci su dali maksimum I zaslužili da se na kraju raduju”, rekao je trener Bjelopoljaca, Goran Popović.

Nakon kratke pauze, košarkaši Jedinstva za 14 dana igraće protiv All Starsa utakmicu 18. kola.

Pobjedu su ostvarili i rukometaši i to u drugoj pripremnoj utakmici u kojoj su savladali Mojkovčane, rezultatom 28:27.

Iako u dosta oslabljenom sastavu, Bjelopoljci su uspjeli da trijumfuju, a najbolji u našem timu bio je Joksimović sa osam golova.

Rukometaš Jedinstva, Rajko Femić, kazao je da je jako ponosan na svoju ekipu, koja je odigrala dobru utakmicu.

„Igrali smo bez naša dva ključna igrača Zonjića i Tomovića, ali smo ipak stigli do pobjede i zaista čestitam saigračima na borbenosti“, kazao je Femić.

On je rekao da ih očekuje jako težak period, s obzirom da su ostali bez glavnog igrača napada, Slobodana Zonjića, koji je pojačao lidera Komove, dok se stub odbrane Marko Tomović vratio u Brskovo.

„Slijedi nam borba za opstanak, sada nam je najvažnija ta utakmica sa Danilovgradom, jer ako nju dobijemo ostajemo u eliti“, podvukao je Femić.

Naredne nedjelje, 16. februara Bjelopoljci igraju osminu Kupa sa Rudarom.

„Rudar je iako mlada, jako ozbiljna ekipa. U prvom dijelu su pokazali da imaju kvalitet, ali naravno da idemo na pobjedu“, poručio je Femić.

Ovaj vikend nije bo uspješan ni za našeg džudistu, Adnana Kujovića, koji je sa dva poraza završio nastup na međunarodnom turniru German Open 2020 za osobe sa smetnjama vida u njemačkom Hajdelbergu.

Kujović je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je iponom poražen od Brazilca Pereira Arude, dok je u repasažu izgubio od Britanaca Džimija Aldersona.

Adnan je nastupio u konkurenciji seniora do 81 kg, u kategoriji vida B1 (potpuno slijep), a po pravilima paraolimpizma zajedno se bore kategorije B1 , B2 i B3, odnosno slijepi i slabovidi, što je bila otežavajuća okolnost za našeg Bjelopoljca.

Iako nije uspio da dođe do medalje, nastup na ovako ozbiljnom turniru veliki je uspjeh za džudistu bjelopoljskog “Favorita”, kazao je za Radio Bijelo Polje njegov trener Enes Camić.

"Adnan je bio najmlađi takmičar, iako je junior, borio se u konkurenciji senior, a njegovi protivnici su svjetski i evropski šampioni, a imaju i norme za Paraolimpijadu. Za Adnana je velika stvar što je uspio da se bavi sportom uopšte i to borilačkim i mi smo ponosni na njega”, istakao je Camić.

Na turniru su pored takmičara iz evropskih zemalja, nastupili i borci iz Brazila, SAD, Japana, Turske, Rusije i afričkih zemalja Sudana i Tanzanije.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić, Dalibor Rakočević

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE