“Zaštita svih građana prioritet od kojeg policija neće odstupiti”

Sistem bezbjednosti će očuvati mir i bezbjednost svih građana, a posebno osjećaj sigurnosti manjinskih naroda, poručio je direktor Uprave policije, Veselin Veljović, tokom radne posjete Bijelom Polju.

Veljović je danas razgovarao i sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem, a kako je ocijenjeno na sastanku, saradnja policije i opštinskih organa u kontinuitetu je na visokom nivou.

Predsjednik Smolović kazao je i da stabilan ambijent podstiče i privlači nove investicije za dobrobit svih građana koji žive u bjelopoljskoj opštini.

“Bjelopoljska opština je primjer multietničkog sklada i to je vrijednost koju treba čuvati, a dosadašnja saradnja sa lokalnom zajednicom naišla je na sve pohvale”, konstantovano je na sastanku.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na opštinskom sajtu, policija sa partnerskim službama i organizacijama na lokalnom nivou odlučno i posvećeno radi na tome da se svaki građanin, bez obzira na različitosti, osjeća sigurno i spokojno.

Tokom radne posjete Veljovića održan je i sastanak u Centru bezbjednosti, kojem je prisustvovao pomoćnik direktora Zoran Lazović i odgovorne starješine ovog centra, Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac i Regionalnog centra granične policije “Sjever“.

Prezentovani su rezultati rada u protekloj godini, a razgovaralo se i o važnim pitanjima vezanim za bezbjednost građana i u ovoj lokalnoj zajednici.

“Na području koje svojom nadležnošću obuhvata Centar bezbjednosti Bijelo Polje, u godini koja je za nama registrovano je 238 krivičnih djela, što je za devet odsto manje u odnosu na 2018. godinu. Nadležnim tužilaštvima podnijeto je 215 krivičnih prijava protiv 238 lica zbog sumnje da su izvršili određena krivična djela. Takođe, rasvijetljena su i tri krivična djela iz prethodnog perioda“, saopštio je načelnik Miloš Bulatović.

Zaključeno je da je zaštita svih građana i njihovih porodica prioritet od kojeg policija neće odstupiti.

Izvor:bijelopolje.co.me

Tekst objavila: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO