Opšta bolnica kadrovski ojačana ljekarima različitih specijalnosti

Bjelopoljska Opšta bolnica kadrovski  je ojačana sa još tri ljekara koja su se  nedavno vratila sa specijalizacije,  kazao je  Milan Veličković,  PR Opšte bolnice. On je kazao da je završena specijalizacija za  ginekologa i otorinolaringologa  kao i subspecijalizacija  za neonatologa.

“U okviru plana dodjeljenih specijalizacija u ovoj godini osam ljekara završava specijalizaciju  i vraća se u matičnu ustanovu. Takodje, dva ljekara koja se nalaze na subspecijalizaciji iz digestivne hirurgije i audiologije, u toku ove godine počeće sa radom u bolnici, a do kraja godine očekujemo ljekare sa specijalizacija iz oblasti interne medicine, hirurgije, ortopedije, radiologije, ginekologije, epidemiologije i ORL”, istakao je Veličković.

Na ovaj način, kaže, stvara se dugoročna stabilnost kada je u pitanju pružanje zdravstvene usluge i zaštite za gradjane sjevera Crne Gore.

“Menadžment Opšte bolnice u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Fondom zdravstva Crne Gore nastaviće da unapredjuje uslove u kojima ljekari pružaju zdravstvenu uslugu kroz investicije u opremu i stručno usavršavanje”, dodaje Veličković.

 

Saopštenje: PR službe Opšte bolnice

Foto: Arhiva RBP

Tekst objavila: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.