Za prvu bebu rođenu u 2020. godini Opština Bijelo Polje izdvojila 500 eura

Predsjednik Opštine Petar Smolović ugostio je danas Slađana Kordića, oca dječaka Uroša, koji je prva beba rođena u 2020. godini u porodilištu Opšte bolnice u Bijelom Polju.

Uroš je rođen 10 minuta nakon ponoći i prva je beba koja je u 2020. rođena ne samo u Bijelom Polju, već i u Crnoj Gori, zbog čega je predsjednik Smolović donio Odluku kojom je za prvu bebu rođenu u ovoj godini opredijelio 500 eura.

Smolović je Uroševom ocu Slađanu u ime Opštine Bijelo Polje čestitao rođenje sina, ističući da je jako srećan što se radi o mladom bračnom paru, koji svoju budućnost vidi u Bijelom Polju.

“Na ovaj način želimo da stimulišemo rađanje, za koje se nadam da će u ovoj godini biti još veće. Prema podacima koje sam dobio, pravo na naknadu u prošloj godini su ostvarile 402 porodice sa teritorije Bijelog Polja. Pored naknada za novorođenčad u ovoj godini ćemo pružiti podršku i roditeljima djece do 4.razreda osnovne škole kroz besplatne udžbenike i studentima kroz stipendije”, rekao je predsjednik Opštine Petar Smolović.

Podsjetimo, Opština Bijelo Polje je za 2020. godinu budžetom povećala iznos naknada za novorođenčad na 150 eura, što je povećanje od 50% u odnosu na prošlu godinu.

 

Izvor:bijelopolje.co.me

Tekst objavila: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE